Франция прекрати приказката на Исландия в най-резултатния мач на Евро 2016


Франция прекрати приказката на Исландия в най-резултатния мач на Евро 2016

3577 0

 

Франция победи Исландия с убедителното 5:2 в последния четвъртфинал на Евро 2016. Така "петлите" ще се изправят срещу Германия в битка за финала, а северняците напускат турнира, но с вдигната глава след първата си загуба.
"Петлите" успяха да поведат с 4:0 до почивката след голове на Жиру, Погба, Пайе и Гризман. През второто полувреме се разписа Жиру, а скромният островен тим успя да върне две попадения чрез Сигторсон и Бярнасон.
Това бе най-силният мач на Франция досега в турнира, като отборът се защити от критиките, че бележи късно. Двубоят бе и най-резултатният в надпреварата, като зрителите видяха 7 гола. 

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ларс Лагербак направи две промени с цел да промени хода на играта. Така в 56-ата минута отборът му успя да върне едно попадение - Гилфи Сигурдсон центрира в наказателното поле, Колбейн Сигторсон засече топката и отблизо успя да я прати в мрежата на Лорис.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

В 59-ата минута обаче Франция отново си върна преднината с 4 гола. Димитри Пайе центрира от фаул в наказателното поле. Там Оливие Жиру засече с глава и прободе Ханес Халдорсон за пети път в този мач.

Исландия показа, че е опасен тим при статични положения - в 63-ата минута се наложи при таква ситуация Уго Лорис да направи атрактивно спасяване след удар на Ингасон с глава.
В течение на мача Дидие Дешан смени Оливие Жиру и Лоран Кошчелни, с цел да ги запази за полуфинала. На тяхно място в игра влязоха Андре-Пиер Жиняк и Елияким Мангала. Впоследствие и Димитри Пайе отстъпи мястото си на терена на Кингсли Коман. В 83-ата минута легендата на Исландия Ейдур Гудьонсен получи шанс да прекара последни минути на терена на Евро 2016. Той заем мястото на Колбейн Сигторсон.

В 83-ата минута Исландия успя да намали резултата до 2:5, след като Ари Скуласон центрира в наказателното поле на Франция, а оставеният непокрит Бярнасон с глава отблизо преодоля Уго Лорис.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:
Мачът започна динамично и още в 3-ата минута бе регистриран първият удар към една от двете врати. Тогава Гилфи Сигурдсон пробва колко внимава Уго Лорис, но не успя да затрудни френския страж. Три минути по-късно след добра френска атака Пайе пробва мерника си срещу Халдорсон, но право в ръцете на исландския вратар. 
Исландците чакаха своя шанс на контраатака. В 9-ата минута Бярнасон съумя да стреля от дистанция към вратата на Лорис, но ударът му мина встрани от целта.
Франция наложи преса и успя да се поздрави с успех още в 12-ата минута. Тогава Жиру се възползва от първата по-сериозна грешка в отбраната на "викингите" и реализира. Нападателят получи чудесен пас от дълбочина и стреля от движение, мушвайки топката между краката на Халдорсон. 

Само 8 минути по-късно нова грешка в исландската защита обрече мечтите им за достигане до полуфиналите на провал. При изпълнение на корнер в 20-ата минута Пол Погба се извиси във въздуха и с глава от непосредствена близост разстреля вратаря на Исландия. Това бе първи гол за звездния халф на Евро 2016.

Исландия не се предаде, въпреки шока. В 25-ата минута на двубоя те за малко да се възползват от първата грешка в отбрана на французите. След изпълнение на тъч Бьодварсон отправи изстрел, но на около метър от напречната греда на Лорис.
Исландия не се предаде, въпреки шока. В 25-ата минута на двубоя те за малко да се възползват от първата грешка в отбрана на французите. След изпълнение на тъч Бьодварсон отправи изстрел, но на около метър от напречната греда на Лорис.
В следващите минути Франция доминираше, без да успее да стигне до трети гол. Съперникът изглеждаше все още объркан от инкасираните попадения и не успя да създаде нещо опасно. Така до 42-ата минута, когато "петлите" окончателно "накълваха" северняците. След страхотно проведена атака Димитри Пайе с удар прецизно по диагонала направи резултата класически в полза на домакините на турнира. В ситуацията Жиру свали с глава към Гризман, той подаде на Пайе, който с удар от границата на наказателното поле мушна топката в долния ляв ъгъл на Халдорсон за 3:0.
Само две минути по-късно интригата в този мач бе окончателно убита. Матюйди пусна пас през центъра към Жиру, той пропусна за Гризман, който изскочи сам срещу вратаря на Исландия и го прехвърли за 4:0. Това бе четвърти гол на Евро 2016 за играча на Атлетико (Мадрид). СЪСТАВИТЕ:

 

ФРАНЦИЯ: Лорис, Евра, Гризман, Пайе, Жиру, Матюйди, Погба, Сисоко, Саня, Кошчелни, Умтити

Треньор: Дидие Дешан

ИСЛАНДИЯ: Халдорсон, Сьоварсон, Р. Сигурдсон, Гудмундсон, Бярнасон, Сигторсон, Г. Сигурдсон, Арнасон, Бьодварсон, Гунарсон, Скуласон
Треньор: Ларс Лагербак

ПРЕДИ МАЧА: 

Един фаворит на Евро 2016 - Франция, и един аутсайдер - Исландия, се изправят един срещу друг в последния четвъртфинал на турнира. Мачът ще реши кой ще играе полуфинал с отбора на Германия.

Сблъсъкът е на "Стад дьо Франс" в Париж. Това ще е 12-и сблъсък между тези два тима, като досега островитяните нямат постигната победа. Франция има 8 победи и три равни с Исландия.

И двата отбора още нямат загуба на Евро 2016. Исландия има две победи (Англия и Австрия) и две равенства (Унгария и Португалия). Франция има 4 успеха (Ирландия, Албания и Румъния) и едно реми с Швейцария.

Интересен факт е, че Франция досега не е губила на националния си стадион на голям турнир. Исландия обаче има големи цели - достигане до финала и спечелването му, така че сблъсъкът ще е интересен.

В двубоя тази вечер домакините на турнира ще бъдат без Канте и Рами, които са наказани, а Жиру и Кошчелни ще играят с едно на ум, тъй като ще се пазят от картони, за да не изпуснат финала евентуално.

Исландия няма кадрови проблеми за големия мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички