3 са основните заплахи за Италия в най-ключовия им мач на Европейското по футбол - будят голямо притеснение


3 са основните заплахи за Италия в най-ключовия им мач на Европейското по футбол - будят голямо притеснение
Снимка: GettyImages

1187 0

Италия все още не се е класирала на 1/8-финалите на Европейското по футбол. Това ще се случи с победа или равенство срещу Хърватия в понеделник вечер (24.06), но медиите на Ботуша са сигурни, че има няколко капана, които отборът им трябва да избегне.

"Football Italia" разкри какво е казал Матео Дармиан говори за подготовката на отбора за следващия мач и реакцията им на загубата от Испания в четвъртък.

Заплахи за Италия в ключовия мач от ЕВРО 2024 - две опции

Още: 1 играч е най-прецакан от Саутгейт в Англия на Европейското по футбол: Несменяем титуляр, но тотално обезличен

Защитникът на Интер засегна възможна заплаха за "адзурите" в последния им мач от груповата фаза, като каза, че той и неговите съотборници не трябва да мислят, че имат два резултата: "Трябва да играем, за да спечелим", настоя той.

Със сигурност това е един доста очевиден отговор, тъй като всеки друг треньор или играч би отговорил по същия начин, но това важи особено за Италия. Възпитаниците на Лучано Спалети може дори да се класират с поражение като един от най-добрите трети класирани отбори, но в този случай съдбата няма да е в техните ръце.

Освен това се отбелязва, че влизането в даден двубой в спокойно настроение исторически е било лошо за "адзурите" и че най-големият проблем в тази ситуация е, че Хърватия ще се нуждае от точно обратното. А именно победа на всяка цена, за да се класира за осминафиналите.

Още: Пълна ТВ програма на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде гледаме всеки мач от Евро 2024

Заплахата за Италия в - опитът на противниците

Вярно е, че хърватите не стават по-млади, но сравнено с Италия техният опит е много по-голям. Те знаят, че трябва да оставят всичко на терена и да използват всичките си инструменти, за да победят Италия и да завършат на второ място в група B. Опитът и силната мотивация на Хърватия са може би най-големите заплахи за Италия в този ключов мач.

Не на последно място, географски фактор може да дезориентира италианците

Тренировъчната база на Италия е в Изерлон, само на 40 км от Дортмунд, където изиграха първия мач срещу Албания, и едва на 65 км от Гелзенкирхен, където се срещнаха с Испания в четвъртък.

Още: На Европейското по футбол: Стюард влезе с два крака в глезена на закотвил Кристиано Роналдо на пейката... а бе там, да го пази (ВИДЕО)

Това означава, че те са се подготвили и за двата мача в тренировъчния си лагер, като са спали в хотела си. Този път ще е различно. Италия ще лети до Лайпциг, на около 420 км от Изерлон, в неделя, така че мачът срещу Хърватия ще изглежда като истинско гостуване, с по-дълго разстояние за покриване и вероятно повече умора.

Лучано Спалети каза на пресконференция след мача в четвъртък, че някои играчи на Италия вероятно са били изтощени срещу Испания пет дни след победата им над Албания. Този път Хърватия дори има още един ден почивка, защото игра срещу Албания на 19 юни, а Италия загуби от Ла Роха на следващия ден.

Всички 1/8-финалисти до момента на Европейското първенство по футбол 2024 - включително 2 сигурни победителя

Край на Група A на Европейското по футбол: Голов мач на непобедимите + дуела на Възкресението

Шотландия - Унгария по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Европейското по футбол 2024?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички