"Англия ликува с титлата на Евро 2024, след като уволни Гарет Саутгейт след групите!"


"Англия ликува с титлата на Евро 2024, след като уволни Гарет Саутгейт след групите!"
Снимка: GettyImages

18463 0

Това заглавие звучи абсурдно, освен ако не се върнем цели... по-малко от 6 месеца назад. Тогава, по време на Купата на Африканските нации Кот д'Ивоар уволни своя селекционер още след края на груповата фаза, а след това триумфира с титлата в шампионата на "Черния континент". 

Случаят с този отбор е много сходен с това, което представлява Англия - състав, пълен със звезди, ужасно менажирани от треньор, който няма представа кои са силните страни на половината му футболисти. 

"Трите лъва" имат ужасно лесна програма за достигането до финал на Евро 2024 - поданиците на Краля трябва да бият Словакия, а след това Швейцария/Италия (и двата отбора ще са аутсайдери срещу Англия) и потенциално Нидерландия или Австрия. Пътят към златото на Евро 2020 също беше лесен, но не и извървян напълно. 

Сега, кошмарът е напът да се повтори и единственият виновник за това ще бъде Гарет Саутгейт. Един от най-неадекватните селекционери в Германия в момента ще бъде единствената причина Англия да не стане европейски шампион. 

"Трите лъва" разполагат с играчи от световна класа на почти всяка позиция, а най-силни са в нападение. Там, Саутгейт твори свояота магия, след като в 3 мача Англия вкара 2 гола с голмайсторите на Реал и Байерн и най-добрите футболисти на Арсенал и Ман Сити през сезона. В халфовата линия положението е трагикомично, а защитата изглежда единственото адекватно звено. Логично, след като Англия игра със Словения, Дания и най-ниско резултатния отбор на Евро 2024 - Сърбия. 

Който и да застане начело на Англия в момента, ще бъде ползотворно за тима. Критиките към Саутгейт идват отвсякъде, а още преди старта на Евро 2024 имаше информации, че в лагера на тима не са доволни от работата на селекционера. Той от своя страна отговори на критиките, обявявайки че му липсва играч като Калвин Филипс. Това е все едно Карло Анчелоти да излезе и да каже, че му липсва играч като Жулиен Фубер в Реал Мадрид. 

Футболната асоциация има рецептата за титла на Англия. Проработи за Кот д'Ивоар, а за Англия няма да има никакъв риск, ако разкара Саутгейт. Даже може да има обединяващ ефект между играчи, фенове и цялата нация, която напоследък е разделена по всяка една икономическа, политическа и спортна тема. 

Още: Страхотни новини за лагера на Англия точно преди осминафинала срещу Словакия на Европейското по футбол

Пълна ТВ програма за 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде да гледаме всички мачове

Звезда на Реал Мадрид е по-популярна от Кристиано Роналдо и Килиан Мбапе на Европейското по футбол

По балкански: Сръбски национал се сбил с фен в бар по време на Европейското по футбол

Още: Голямата сензация на Европейското по футбол с нов отбор - пада огромно бързане

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички