Англия vs. Германия - цифри, факти, статистика и успехи


Англия vs. Германия - цифри, факти, статистика и успехи
Снимка: Getty/Gulliver images

3050 0

Въпреки историята на Англия на големите турнири срещу Германия, то двата отбора имат сходни показатели в мачовете помежду си. Двата европейски колоса са изиграли 32 мача помежду си и са си поделили по 13 победи и в останалите мачове срещите са завършвали наравно, включително и в контролите.

Ограничаването на извадката на големи турнири прави четири на три победи в полза на Германия в европейските първенства и световните. Останалите четири мача са завършили наравно, макар това да включва победата на дузпи на Германия в полуфиналите на Мондиал 1990 и след пропуска на настоящия селекционер на „трите лъва” Гарет Саутгейт на Евро 96.

Най-скорошният мач е на Мондиал 2010, когато Германия бие с 4:1, но феновете на Англия отчитат, че не е зачетен чист гол на Франк Лампард при изоставане 1:2, когато ясно се видя, че топката мина голлинията на вратата, пазена от Мануел Нойер.

Рекордът на Германия в предишните им 12 участия на европейски първенства има забележителна симетрия. Те са печелили турнира три пъти – 1972, 1980 и 1996, и са стигали още три пъти до финала, три пъти до полуфинала и с три отпадания в груповата фаза.

Най-доброто от Англия е достигането до полуфиналите през 1968-а – загуба от Югославия, преди да победят Съветския съюз в плейофа за трето място и гореспоменатият турнир от 1996-а на родна земя.

Те достигнаха до четвъртфиналите през 2004 и 2012 г. и 1/8-финалната фаза през 2016-а. това е единственият турнир, който е бил с настоящия формат. Останалите им четири участия британците приключват в груповата фаза.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

В допълнение към трите титли от Европейски първенства Германия имат четири звезди над емблемата си, за да покажат своите победи на Световни първенства – 1954, 1974, 1990 – всички тези като Западна Германия, а последната е от 2014-а.

Англия може да посочи само едно Световно първенство – през 1966-а, а феновете чакат край на 55-годишната футболна „суша”. А кои са фаворитите на 1/8-финалите на Евро 2020, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички