Англия е на финал на Европейското по футбол: Взет реванш, две "златни резерви" и ново оцеляване


Англия е на финал на Европейското по футбол: Взет реванш, две "златни резерви" и ново оцеляване
Снимка: Getty Images

40 0

Приключи и предпоследният ден от Европейското първенство по футбол 2024 в Германия. В него се изигра вторият полуфинал на турнира, в който Англия надви с 2:1 Нидерландия по драматичен начин и си осигури за втори пореден път място в решаващата среща на еврофинали.

Елиминации | резултати | голмайстори | програма на Европейско първенство по футбол

Какво се случи в предпоследния ден на Евро 2024?

Двубоят започна кошмарно за "трите лъва", след като още в седмата минута Шави Симонс отне топката от Деклан Райс и вкара страхотен гол за 1:0. Англия обаче не загуби самообладание и се вдигна, като в 18-ата минута бе отсъдена дузпа за момчетата на Гарет Саутейт. Капитанът на Англия - Хари Кейн, се нагърби с изпълнението и вкара за 1:1. Последната дума имаха островитяните. Двете резерви - Коул Палмър и Оли Уоткинс, комбинираха, за да може вторият да попари "лалетата" в първите секунди на добавеното време на втората част и да класира нацията си на финал срещу Испания.

С победата над Нидерландия, Англия си взе реванш за изгубения полуфинал в турнира Лига на нациите през 2019 година. Тогава "лалетата" се наложиха над "трите лъва" с 3:1.

Англия отново бе благословена в продължението: Обрат срещу Нидерландия поддържа мечтата жива на Европейското (ВИДЕО)

Англия се класира на втори пореден финал на Европейско първенство, след като преди 3 години разочарова на "Уембли", губейки от Италия в решаващата среща на Евро 2024 след изпълнение на дузпи. Гарет Саутгейт вече може да се похвали с факта, че е извел "трите лъва" до 2 финала на еврофинали от 2 опита.

Англия е на финал на Евро 2024

Звездата на Байерн Мюнхен - Хари Кейн, пък записа историческо постижение със своя гол на полуфинала. С вкараната дузпа капитанът на "трите лъва" стана играчът с най-много голове в директните елиминации в историята на европейските първенства - 6 попадения. Това далеч не е всичко. Деветката може да се похвали с 15 гола на големи турнири, като това бе и неговият гол №49 този сезон - за национален отбор и клубен такъв.

"Позорно решение" или "безразсъдно" действие? Дузпата на Хари Кейн предизвика фурор на Европейското (СНИМКА)

"Златните резерви" на Англия също имаха своята огромна заслуга. Оли Уоткинс е първата резерва, отбелязала победен гол в 90-та минута в елиминации на Европейско първенство. Човекът, допринесъл с асистенцията пък - Коул Палмър, е първата резерва, която асистира за победен гол в 90-ата минута в елиминации на Европейско първенство.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Англия също така се превръща в първия отбор в историята на Европейските първенства, който достига до финала, въпреки че изоставаше и на четвъртфинала, и на полуфинала. 

Безспорен е фактът, че ни очаква изключителен финал на Олимпийския стадион в Берлин. Англия ще мери сили с Испания, където ще се сблъскат две коренно различни футболни философии.

Деклан Райс с фрапантна грешка на Европейското по футбол, довела до бижу на Шави Симонс (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички