Без изненади: В Испания "обраха" индивидуалните награди на Европейското по футбол


Без изненади: В Испания "обраха" индивидуалните награди на Европейското по футбол
Снимка: Getty Images

2172 0

Испания е новият крал на Европа! Футболистите на Луис де ла Фуенте спечелиха Европейското първенство по футбол, побеждавайки Англия с 2:1 на финала на Олимпийския стадион в Берлин. Веднага след мача пък бяха раздедени индивидуалните награди, които двама испанци грабнаха.

Ламин Ямал и Родри над всички на Евро 2024

Младата звезда на Барселона съвсем очаквано бе избрана за приза "най-добър млад играч на турнира". Той реализира едно попадение и допринесе с още четири асистенции за отбора на Испания, който грабна рекордната 4-а европейска титла. Ямал определно бе голямата сензация на турнира, за която се говореше постоянно.

Още: Англия отново плаче! Испания с рекордна титла на Европейското първенство по футбол (ВИДЕО)

Неговият съотборник Родри - големият лидер в състава на Манчестър Сити, пък се поздрави с наградата за "най-добър играч на турнира". Дефанзивният халф бетонира статута си на най-добрия играч на тази позиция с този приз. Любимецът на Де ла Фуенте и Гуардиола контролираше халфовата линия във всеки един мач на "Ла Фурия" и допринесе много за своя тим.

Както вече стана ясно - Испания ликува с рекордна четвърта титла на Европейски първенства. Бързият и динамичен футбол на "Ла Фурия" победи, докато 58-годишното чакане на Англия за трофей продължава.

"COLD PALMER" превзе и Европейското по футбол: Звездата на Челси натри носа както на Испания, така и на Саутгейт (ВИДЕО)

Играчът, с когото Саутгейт изненада на финала на Европейското, стори нещо невиждано от 24 години

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички