Борещ се за титуляр на Европейското по футбол е увеличил най-много цената си - изненади в топ 5


Борещ се за титуляр на Европейското по футбол е увеличил най-много цената си - изненади в топ 5
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

835 0

Турнирите на националните отбори винаги са перфектното място за играчите да се представят на най-доброто си ниво и да направят крачка напред в спортната си кариера. Има няколко примера в последните големи турнири, където можем да се открие Дъмфрис, чието Евро 2020 му донесе подпис за Интер.

Световното първенство през 2014 година пък спечели на Хамес Родригес трансфер в Реал Мадрид. Ето защо това Европейско първенство в Германия не е изключение, като вече има играчи, които драстично са увеличили своята цена. Ето топ 5 на играчите в този списък:

Коул Палмър

Още: Гарет Саутгейт е бесен на английските медии, едва не провалили отбора с издаване на тактиката

Най-преоцененият играч от началото на това Евро 2024 е англичанинът Коул Палмър. С увеличение на стойността си от 25 милиона евро, което представлява увеличение от 45%, английският полузащитник оглавява този списък. Въпреки че не влиза напълно в плановете на треньора Гарет Саутгейт, тъй като е изиграл само 23% от възможните минути в турнира, Коул Палмър преоцени себе си по изключителен начин, отчасти поради сезона си в Челси. В отбора от Лондон той е постигнал цели 22 гола и 11 асистенции в 34 мача в лигата. Някои числа, които му спечелиха повиквателната за Англия и огромното покачване на пазарната му стойност.

Флориан Виртц

Втората позиция е заета от Флориан Виртц. Стойността на немския футболист се увеличи с 20 милиона евро, което представлява увеличение от 18% по време на шампионата. Германският футболист, голмайстор на гола на баварците в четвъртфиналния мач срещу Испания, е референтен играч за отбора си, въпреки че е изиграл едва 65% от общите минути. С 2 гола в 5 мача той е една от референтните точки в германската атака. Освен това към всичко това трябва да добавим страхотния сезон, който направи в непобедения Байер Леверкузен под ръководството на Шаби Алонсо. Едно от бижутата на бъдещето с пазарна стойност 130 милиона евро.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Фил Фодън

Още: Тони Кроос откровен за отказа на саудитските милиони и защо няма да се върне да живее в Германия

Подиумът на най-ценените играчи на Еврокупата е окупиран от друг английски играч. В случая това е Фил Фодън, звездата на Англия и Манчестър Сити на Гуардиола. Английското крило постигна ръст от 20 милиона евро в стойността си, което представлява ръст от 15,4% спрямо началото на Евро 2024. За разлика от Палмър, Фил Фодън е безспорен титулят за Саутгейт със 100% изиграни минути в международния турнир. Пазарната му стойност е 150 милиона евро, така че изглежда трудно играчът да се премести от Манчестър.

Арда Гюлер


В този списък е и една от сензациите в турнира - турският футболист Арда Гюлер. Полузащитникът на Реал Мадрид увеличи пазарната си стойност с 15 милиона евро, което е ръст от 100% спрямо началото. Гюлер е ключът към доброто представяне на Турция, със 76% от изиграните минути и един гол и две асистенции в пет мача. Това, добавено към добрия му край на сезона с Реал Мадрид, постави пазарната му стойност на 30 милиона евро.

Още: Алваро Мората с уклончив отговор за бъдещето си и с намек за отказване след Евро 2024

Фермин

Първият испански играч в този списък е полузащитникът на Барселона Фермин. От началото на турнира стойността му се е увеличила с 15 милиона евро, което представлява увеличение от 100%. Ситуация, подобна на тази на Арда Гюлер. Въпреки че не е част от плановете на Луис де ла Фуенте поради конкуренцията в испанската халфова линия. Той е изиграл  само 6% от възможните минути, Фермин е испанският играч, който е спечелил най-голяма стойност.

Още: "Грешникът" Аканджи: Имам чувството, че разочаровах отбора и цяла Швейцария

Съотборник на Мбапе: Нищо не се вижда през маската, която носи

Откроиха 4 причини за слабата игра на Мбапе на Европейското, едната е политическа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички