Тони Кроос откровен за отказа на саудитските милиони и защо няма да се върне да живее в Германия


Тони Кроос откровен за отказа на саудитските милиони и защо няма да се върне да живее в Германия
Снимка: Getty Images

4177 0

Вече бившият футболист Тони Кроос, който се оттегли от футбола след поражението на Германия срещу Испания на Европейското първенство по футбол, говори за политиката, миграцията и възможната липса на мотивация в обществото в подкаста „Lanz & Precht“.

Жертвите, които е имал заради футбола

"Винаги ми е било трудно като футболист да се оплаквам, че нямам достатъчно време. Един нормален работник си тръгва от вкъщи много по-рано сутрин и се връща много по-късно вечер", призна Кроос пред Давид Прехт и Маркус Ланц.

Още: Докосващото сбогуване на Тони Кроос, в което намери място и за извинение към Педри

34-годишният немски полузащитник призна, че по време на кариерата си е бил засегнат от това, че не е можел да бъде с децата си през уикендите заради мачовете: "Това е, което ме тревожи за работата ми от много години".

Тони Кроос разкри, че никога не е обмислял варианта да отиде да играе в Саудитска Арабия, след като напусна Реал Мадрид, и призна, че вече е спечелил повече от достатъчно през годините си в Байерн и Реал Мадрид: "Ако не мога с тези пари, вероятно и аз не мога да се справя с бъдещето".

"Сега имате възможност да спечелите вероятно два пъти повече за една година в Саудитска Арабия, отколкото за 15 години във Втора дивизия... Това е добре", отбеляза той.

Кроос остава да живее в Испания

Още: Уникални кадри: Германските фенове изпратиха емоционално Тони Кроос (ВИДЕО)

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Кроос признава, че би се чувствал по-спокойно, ако дъщеря му излезе на 13 години в испански град, а не в германски. Намерението му е да остане да живее в Испания, след като окачи обувките си, "защото Германия вече не е страна, както беше преди 10 години, когато напуснахме".

"Ако сега го сравня с Испания. Имам дъщеря на 7 години, когато навърши 13, 14, 15 години и ако някой ме попита: "Бихте ли пуснали дъщеря си на 11 през нощта, когато е на 14 години?" В Испания, да".

Бившият футболист обясни, че миграцията в Германия "е постоянно", осъди липсата на "фундаментално положително отношение към живота" и смята, че в страната му много неща са били твърде "неконтролирани". "Ясно е, че тази страна посреща хората с отворени обятия. Световното първенство през 2006 г. го показа, а сега и Евро 2024. Мисля, че е сензационно и прекрасно“, искаше да изясни той.

Още: Краят на ерата на Тони Кроос: "Испания спечели, но футболът загуби един от най-добрите полузащитници в историята"

Бивш вратар на Германия нарече Испания "отбор от деца", Кроос и Ямал реагираха

Тони Кроос взриви Европейското по футбол с 9 думи в отговор на въпрос как изпълнява корнер! (ВИДЕО)

Бившите съотборници в Реал - Хоселу и Кроос, се заядоха преди 1/4-финала на Европейското

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички