Брутална критика към Кристиано Роналдо: Отвратително отношение, играе единствено за себе си


Брутална критика към Кристиано Роналдо: Отвратително отношение, играе единствено за себе си
Снимка: GettyImages

3561 0

Последният мач от Европейското първенство по футбол, който противопостави отборите на Португалия и Словения, се превърна в първия в това издание, който се реши чрез дузпи. Очакваше се „мореплавателите“ да не срещнат толкова трудности в двубоя си срещу този скромен съперник, но словенците показаха страхотен отборен дух, а в продълженията имаха и уникален шанс да измъкнат и победата. За португалците пък за пореден път главно действащо лице беше тяхната звезда Кристиано Роналдо, но в този сблъсък по грешните причини.

Кристиано Роналдо

Той на няколко пъти имаше шанс да се разпише и да внесе по-голямо спокойствие у своя тим, но изпусна тези си възможности. В добавеното време легендарният нападател дори изпусна дузпа, която беше спасена от дългогодишния му съперник в испанската Ла Лига Ян Облак. След продълженията обаче Кристиано частично се реабилитира пред португалските фенове, след като вкара първата дузпа. В добавка вратарят на Португалия Диого Коща направи всичко възможно, за да спре словенските надежди за продължаване напред, и по този начин, макар и трудно, фаворитът в този двубой си подпечата място на четвъртфиналите, където ги чака Франция.

Емоциите надделяха при Роналдо

Изпуснатата дузпа от страна на Роналдо повлия силно на неговите емоции. Камерите уловиха как след пропуска от бялата точка той се срина психически и позволи на своите емоции да вземат връх. След края на първото продължение почти всички негови съотборници се опитаха да го успокоят, но той видимо продължи да лее сълзи. Показаха и неговата майка по трибуните, която също се разплака.

Кристиано Роналдо

Не обаче всички наблюдаващи останаха съпричастни на Кристиано. Много пъти през годините звездата е обвиняван, че се държи егоистично на терена, а вчерашният мач със сигурност не изглеждаше като изключение. Това коментира и бившият халф на Ливърпул и немския национален отбор Дитмар Хаман, който се изявява като футболен анализатор за една от чуждестранните медии.

Още: Колко дузпи е пропуснал Кристиано Роналдо в цялата си кариера?

Какво в играта на Роналдо подразни Хаман

„Трябва да си призная, преди турнира и аз си помислих, че Роналдо ще се превърне повече в отборен играч, защото той вече се нуждае много повече от съотборниците, отколкото в миналото. За жалост повярвах в тези глупости, но днес за пореден път той показа истинското си лице“, започна с анализа си за Роналдо легендарният халф.

Диди Хаман

„Пропусна дузпа и след това започна да реве. Това показа, че отново мисли единствено и само за себе си. Има 26 играчи, 20 човека щаб, 30 или 40 хил. техни фенове, не си само ти. Опитвах се да съм неутрален в този мач, но след тази негова проява започнах да стискам палци за Словения, защото за мен тази реакция беше отвратителна. Просто нямаше място в този етап от двубоя. Никога не бях виждал подобно нещо. Веднъж покажеш ли емоции, това е краят.

В този момент ролята на треньора беше да го смени, защото Кристиано не се намираше в необходимото емоционално състояние да продължи да играе. Поздравявам го за вкараната дузпа след това, добре я изпълни, но това, че се е превърнал в играч, който играе за тима си, се оказа пълна заблуда. Роналдо мисли само за себе си. Той пак ще започне следващата среща срещу Франция, но не виждам друг изход, освен победа за французите“, довърши своето мнение за Роналдо Диди Хаман, категорично обвиняващ големия егоизъм в играта на звездата на „мореплавателите“.

Още: Майката на Кристиано Роналдо също не скри сълзите си на Европейското по футбол (ВИДЕО)

Сърцераздирателното обяснение на Кристиано Роналдо за пропусната дузпа и защо избухна в плач

"Плаче като момиченце": Сълзите на Кристиано Роналдо се превърнаха в развлечение за други

Селекционерът на Португалия за Кристиано Роналдо: Той ни даде урок, в съблекалнята всички са възхитени от него

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички