Брутални 1/8-финали на Европейското по футбол: Германия - Англия, Испания - Франция, Португалия - Италия - ето как е възможно


Брутални 1/8-финали на Европейското по футбол: Германия - Англия, Испания - Франция, Португалия - Италия - ето как е възможно
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки Getty Images

16623 0

Изминаха 24 мача от Европейското първенство по футбол и съвсем скоро ще започнат така чаканите елиминационни дуели. Преди това обаче предстои третият кръг от груповата фаза. А той може да направи така, че да видим брутални дуели още на осминафиналите.

Най-бруталните 1/8-финали на Евро 2024

Ето някои от най-зрелищните сблъсъци, които могат да се оформят:

Още: 1 играч е най-прецакан от Саутгейт в Англия на Европейското по футбол: Несменяем титуляр, но тотално обезличен

Германия срещу Англия

Германия срещу Англия на Евро 2024?

За да видим един срещу друг гладиаторски дуел между големите фаворити Англия и Германия, трябва да се сбъднат единствено две условия. Първото е Бундестима да не загуби от Швейцария в прекия мач за първото място в група A - равенство също е достатъчно за селекцията на Юлиан Нагелсман.

Второто изглежда по-сложно. За целта Англия трябва да остане втора в група C. Към момента "трите лъва" са с 4 точки, Дания и Словения са с по 2, а Сърбия е с 1. Западната ни съседка се изправя срещу "червения динамит" в последния кръг, а Англия среща Словения. Вариант 1 е "трите лъва" и Дания да загубят, вариант 2 е Англия да приключи при равенство, а "червения динамит" да победи с повече от един гол Сърбия.

Испания срещу Франция (отпаднал вариант)

Испания срещу Франция на Евро 2024?

От всички фаворити сякаш Испания се представя най-впечатляващо, като нямаше особени проблеми да надиграе изцяло силни отбори като Италия и Хърватия. "Ла Фурия Роха" вече си гарантираха на 100%, че ще спечелят "групата на смъртта" - група B.

След като Франция завърши втора в групата този вариант отпадна.

Португалия срещу Италия (отпаднал вариант) 

Португалия срещу Италия на Евро 2024?

Португалия също си гарантира първото място още след първите две срещи. Това означава осминафинал срещу някой от третите в групи A, B или C. За радост на "мореплавателите", този вариант отпадна, след като Италия завърши втора с 4 точки, а Хърватия е 3-та с 2 пункта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички