Дания ще пише нова глава от приказката си срещу Англия


Дания ще пише нова глава от приказката си срещу Англия
Снимка: Robin Jones/Getty Images)

1554 0

Англия посреща Дания в полуфинален сблъсък на Евро 2020. "Трите лъва" имат шанса за първи път в историята да играят на финал на европейско първенстов, слде като полуфиналът е най-добрият резултат в историята им. Дания е приятната изненада на турнира и успех за "червения динамит" ще продължи приказката им.

Кога е мачът Англия - Дания от Евро 2020?

Двубоят Англия - Дания е на 7 юли (сряда) от 22:00 ч. Срещата ще се проведе на стадион "Уембли" в Лондон. Може да следите двубоя, както и цялото Евро 2020 НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Новини преди мача:

Гарет Саутгейт няма кадрови проблеми в своя тим и ще може да разчита на всичко най-добро. Хари Кейн намери формата си и ще преследва рекорда на Гари Линекер за най-много голове на големи форуми. Нападателят на Тотнъм има нужда от само един гол, за да изравни постижението.

За състава на Каспер Хюмланд също всички са на линия, освен Кристиан Ериксен. Юсуф Поулсен се завърна в игра в 1/4-финала срещу Чехия и показа много силна игра и в офанзивен, и в дефанзивен план. Очаква се той да се върне в стартовия състав и с опита си да помогне на "червения динамит".

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Форма на двата отбора:

Англия няма допуснат гол на целия турнир. "Трите лъва" се справиха със задачата си да излязат от групата, а в елиминациите се справиха с Германия (2:0), след което разгромиха набралия инерция отбор на Украйна (4:0) и гледат уверено към силно представяне у дома на "Уембли".

Дания започна с две загуби турнира, но победата над Русия с 4:1 вдъхна увереност на "червения динамит". Разгромът над Уелс с 4:0 само затвърди формата на отбора. В 1/4-финала датчаните бяха по-класния отбор в тежкия мач с Чехия, като надделяха с 2:1. Сега обаче пред тях е много по-сериозен съперник.

Очаквани състави:

Англия: Пикфорд; Уокър, Стоунс, Магуайър, Шоу; Филипс, Райс; Санчо, Маунт, Стърлинг; Кейн

Дания: Шмайхел; Кристенсен, Кяер, Вестергор; Стрюгер-Ларсен, Хьейберг, Дилейни, Меле; Брейтуейт, Долберг, Дамсгор

Ключови играчи:

Още по време на груповия етап Гарет Саутгейт заяви, че Хари Кейн е най-важният футболист на Англия. Нападателят прекъсна головата си суша и това веднага даде резултат. Със сигурност "Трите лъва" ще разчитат отново на Кейн, за да бъдат изведени от капитана си до първи финал на Европейско първенство в историята.

Микел Дамсгор беше един от най-активният футболисти на Дания в мача с Чехия. 21-годишният полузащитник на Сампдория се показа като един от основните плеймейкъри на тима и е достоен заместник на Кристиан Ериксен в тази си рола. Отново ще очакваме от него да идват опасните положения за Дания.

Факти:

* В последните 5 мача между двата тима Дания има 2 победи, две са за Англия и 1 мач завърши наравно

* Последният полуфинал на Англия на европейски първенства също се игра на "Уембли" - това беше мачът с ГЕрмания на Евро 1996

* За първи път в историята си Англия не е допускала гол в 7 поредни мача

* В последните си 17 мача Дания никога не изоставала в резултата на полувремето

* И трите гола на Каспер Долберг на Евро 2020 са вкарани между 25-ата и 50-ата минути

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички