Десетима футболисти, които ще станат звезди на Европейското по футбол


Десетима футболисти, които ще станат звезди на Европейското по футбол
Снимка: Getty Images

2040 0

Мащабните международни турнири винаги раждат нови звезди. Евро 2024 едва ли ще стане изключение. Разказваме Ви за 10-има футболисти, които могат да станат големи звезди след турнира в Германия.

Флориан Вирц (Германия, 21 г.)

Вирц е един от лидерите на шампионския Байер (Леверкузен). Но в Германия не е блестял. Той пропусна Мондиал 2022 заради контузия. Като страна домакин, Бундестимът не игра квалификации за Европейското, а само контроли.

Вирц блесна в Байерн, но в Германия още не е

Още: Илиян Киряков изгаври Германия: Ще стигнат далеч на Европейското, защото нас ни няма там

Вирц пък още не е прекарвал на терена 90 минути, а за 13 мача има само 3 голови участия. На Евро 2024 Флориан ще бъде титуляр и има отличен шанс да помогне на тима да спечели "домашния" турнир. Така той ще се укрепи като звезда на европейския футбол.

Джанлука Скамака (Италия, 25 г.)

Сезон 2023/24 е най-добрият в кариерата на Скамака. В 44 мача за Аталанта той вкара 19 гола и оформи 8 асистенции. Заедно с "бергамаските" Джанлука спечели първия в историята на клуба трофей на Лига Европа, класира се за Шампионска лига и стигна до финал за Купата на Италия.

За италианския национален отбор той дебютира още през 2021 година, но все още не е показал най-доброто от себе си там. На Евро 2024 Скамака ще бъде основен нападател на "Скуадра адзура". Той е длъжен да води напред в турнира актуалния европейски шампион и да се превърне в голяма звезда. Джанлука има всички данни за това.

Още: Освен споровете: Съдиите на Европейското ще са строги и при нарушения в пеналтерията и още 3 провинения

Арда Гюлер (19 г., Турция)

Гюлер е един от основните таланти на поколението. 19-годишният футболист премина в Реал Мадрид през лято 2023. Досега обаче кариерата му премина тъжно - повлия голямата конкуренция и няколко контузии. Макар че в края на сезона Карло Анчелоти гласува малко повече доверие на турчина и той не разочарова.

За последните 5 мача в Ла Лига Арда вкара 5 гола. На Евро 2024 Гюлер ще има доста повече възможности да се изяви - има шанс да вкара Турция в първи плейоф от 2008 г. насам и да се обяви гръмко пред света. Тогава, може би и Анчелоти ще почне да му се доверява повече през следващия сезон.

Витиня (Португалия, 24 г.)

Още: Заради Европейското по футбол: Хаос в албанския парламент, отмениха пленарно заседание

Незабележимият герой на ПСЖ. За него се говори малко, но именно той е най-добрият полузащитник на парижани. 24-годишният португалец притежава широк спектър от умения - движи се страхотно напред, умее отлични пасове, активен е в пресата и притежава нелош удар. 

Витиня е незабележимият герой на ПСЖ

Като цяло, такъв футболист е винаги полезен. В отбора на Португалия разполагат с много звезди в атака, но играчите, свързващи атаката и защитата, не са толкова много. Затова, ако "мореплавателите" постигнат успех на Евро 2024, то голямата заслуга за това ще бъде на трудолюбиви играчи като Витиня. Може би едва тогава той ще бъде оценен по достойнство. 

Нико Уилямс (Испания, 21 г.)

Младата звезда на Атлетик (Билбао) е и една от надеждите на Испания за Евро 2024. Нико вече стана по-добър от своя брат Иняки, който избра да играе за Гана. А Нико играе за Испания и е готов да я изведе към европейското злато.

Зад гърба на Уилямс-младши вече е опитът на Мондиал 2022. Тогава испанците се провалиха. Затова имат допълнителна мотивация да се представят добре на Европейското.

Нико има добра възможност да блесне на турнира и да активира разговорите за трансфер в някой топ клуб. Например, Барселона отдавна мечтае за него. Може би Евро 2024 ще убеди босовете на каталунците, че е време да намерят няколко десетки милиона и да купят Нико. 

* Очаквайте останалите пет имена в утрешния ден - 14 юни!

А ето коя е най-скъпата сборна единадесеторка на Евро 2024

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички