Димитър Пенев: Гледате къде държавата работи за спорта и ще намерите фаворитите на Европейското


Димитър Пенев: Гледате къде държавата работи за спорта и ще намерите фаворитите на Европейското
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2295 0

Бившият селекционер на България, извел тима ни до четвъртото място в света на Мондиал 1994 - Димитър Пенев, говори за фаворитите на Европейското първенство. То започва тази вечер със сблъсъка Германия - Шотландия.

Шансът винаги е с домакините

"Домакините имат най-голям шанс винаги. Всички гости, независимо дали са министри, или туристи, се съобразяват с домакините си (смее се). Друг е въпросът как ще съумее домакинът да играе на терена. Да си изиграе правилно мача, да поведе, да задържи резултата, да наложи темпото.

За него фаворити са Германия и Швейцария

"Фаворитите винаги са ясни"

Много са факторите, които влияят на играта, за да може сега набързо да ги обединим. Фаворитите винаги са известни - Германия, Англия, Франция, Италия, Испания, Португалия... Гледате къде държавата работи най-добре за спорта и сами ще видите кои са фаворити и защо", коментира легендата пред "България Днес".

Любопитният фаворит на Евро 2024

При коментара, че Швейцария, по тази логика, също е фаворит, Пенев посочи: "Швейцарците от години имат силен отбор, ето и напоследък в мачовете им това се видя. Ще стигнат напред и това няма да е изненада. Знаем, че парите на цяла Европа, а и не само, са в техните банки. Ама те ги влагат, включително и в спорта. Разпределят ги правило и работят. Има тишина и се вършат нещата в сговор". А ето кой българин ще има важна роля на Евро 2024. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички