Джейми Карагър съсипа Саутгейт - причината е Кейн, но не само


Джейми Карагър съсипа Саутгейт - причината е Кейн, но не само
Снимка: GettyImages

615 0

Трите лъва оглавиха своята група след икономичната победа с 1-0 срещу Сърбия. Голът с глава на Джуд Белингам в 13-тата минута остана и единственият в срещата. Англия доминираше в голяма част от първото полувреме, но във второто трябваше умело да се защитават след подобрението в редиците на сърбите.

Футболният колос стана вторият отбор в турнира със суха мрежа до момента. Трябва да се отбележи и малкият брой удари към двете врати – само 11. Затвореният двубой обаче остави звездата и капитан на Англия Хари Кейн почти без поле за изява. В първото полувреме той успя да докосне топката само 2 пъти, а през втората част имаше шанс все пак да вкара, но брилянтната намеса на Предраг Райкович предотврати негов гол. Лимитираната му роля не остана незабелязана и бившият футболист и настоящ коментатор Джейми Карагър разкритикува Гарет Саутгейт за това.

Кейн и Саутгейт

Още: Нищо добро не чака Гарет Саутгейт, ако Англия не спечели Европейското първенство

Най-големият проблем за Англия?

„Проблемът при Кейн с тази тактика е, че редуцира неговата ефективност с поне 50%. Той разполага с богат арсенал от качества, а днес наподобяваше ролята на Ерлинг Холанд в Сити. Когато задачата на Хари е да стои високо, да окупира защитата, за да отваря пространства на тези зад гърба му, се похабяват неговите страхотни качества“, сподели Карагър за сгрешената роля на нападателя на Байерн Мюнхен.

„Ако Саутгейт продължава да залага на същата система до края на турнира, нападателят в нея ще страда. След като той вече има въпросителни около ролята на Фоудън, след този мач спокойно си добави още един проблем. Не може играч от неговия калибър да докосне за едно полувреме само 2 пъти топката, това е крайно притеснително. Той може да бъде голмайстор, да играе фалшива деветка или да бъде креативен от по-задна позиция. Поставяйки го единствено в наказателното поле на съперника, Гарет рискува да ограничи значително неговата роля. Хари се чувства най-добре, когато е заобиколен от бързи играчи. В последните три големи първенства той се връщаше назад да вземе топката и доставяше постоянно топки от дълбочина към бързоногите Сака, Стърлинг, Рашфорд“, с тези думи Джейми Карагър завърши своя анализ около ситуацията с Кейн.

Гарет Саутгейт вярва, че загубата на Англия от Исландия е добра за "трите лъва"

Тимът на Англия е изправен пред кошмар на Евро 2024, ако допусне и една грешка в груповата фаза

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички