Едната прогноза е стряскаща - кога ще може Килиан Мбапе отново да играе на Европейското по футбол?


Едната прогноза е стряскаща - кога ще може Килиан Мбапе отново да играе на Европейското по футбол?
Снимка: GettyImages

1928 0

Големият въпрос във Франция след победата на тима над Австрия на Европейското първенство по футбол не е свързано с представянето на отбора, а с голямата им звезда - Килиан Мбапе.

Френският нападател получи много неприятна контузия, след като се сблъсъка с противников играч. Целият му нос бе разкървавен, а след двубоя стана ясно, че е счупен. Ясно е, че няма да бъде опериран, както и че ще носи маска, докато играе.

Големият въпрос е кога Мбапе ще може пак да играе?

Още: 56% от националите на Франция за Европейското по футбол 2024 са от африкански произход

RTL France твърди, че звездата може да не е на разположение в продължение на две седмици, което потенциално ще го изключи до четвъртфиналната фаза на Евро 2024.

Въпреки че хипотетично Мбапе може да се завърне, когато "петлите" се изправи срещу Холандия в петък, това е много малко вероятно да е така. Според изданието отсъствието му може да бъде много по-дълго. Вътрешен източник е посочил отсъствие от около 15 дни, което би извадило капитана на Франция до четвъртфиналната фаза на Евро 2024.

Това обаче не може да счита за категорично, тъй като други френски медии съобщават различна информация. Според Le Figaro новата звезда на Реал Мадрид със сигурност ще пропусне оставащите два мача от груповата фаза. RMC Sport  пък твърди, че за мача с поляците Мбапе най-вероятно ще може да играе. А Дидие Дешан прави нещо изумително всеки ден - повечето от френския отбор го смятат за невъзможно.

Още: ВИДЕО: Лукаку ли?! Мбапе се посрами с чудовищен пропуск преди да си счупи носа!

Никой не забеляза, но голът на Франция не трябваше изобщо да го има (ВИДЕО)

Кръв, епични голове и сензация №1 на Европейското по футбол в ден №4, който прати Франция в паника!

След 700+ дни без мач за Франция: Н'Голо Канте напомни, че покрива 70% от планетата (СНИМКА)

Франция изкова кървава победа, но бе далеч от очакваното ниво в първия мач на Европейското по футбол 2024 (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички