Европейско първенство по футбол 2024: Най-скъпата сборна 11-ка - над 1 МИЛИАРД евро (ГАЛЕРИЯ)


Европейско първенство по футбол 2024: Най-скъпата сборна 11-ка - над 1 МИЛИАРД евро (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Колаж: SportLive.bg

2669 0

Най-сетне дойде време за Европейското първенство по футбол. Голямата континентална надпревара ще се състои в Германия, като домакинът открива шампионата в петък, 14-и юни, с дуел срещу Шотландия (от 22:00 часа българско време).

Големите фаворити за спечелването на трофея са Англия, Франция, Германия, Португалия и Испания. Това са и страните, които разполагат с най-скъпи футболисти. Само три от тях обаче минават внушителната граница от обща стойност на всички играчи, която се равнява на над 1 милиард евро.

Най-скъпо оценена е селекцията на "трите лъва" - 1,52 милиарда евро. Тази на "петлите" струва 1,23 милиарда евро, а на "мореплавателите" - 1,05 милиарда евро. Съответно "Ла Фурия Роха" и домакините са доста близо до тази стойност, но остават под нея (965,50 милиона евро за иберийците и 851 милиона евро за Бундестима).

Още: Дни до Евро 2024: Вечният войн на България - единственият, играл на две европейски

Най-скъпата смесена 11-ка на Евро 2024 - общо над 1 милиард евро

Четири от тези държави излъчват футболистите в своеобразния най-скъп потенциален сборен състав за Евро 2024. Единствени играч на Германия не успява да се "класира" по цена. Прави впечатление обаче присъствието и на играч от още един тим, извън Англия, Португалия, Франция и Испания.

Това е бранителят на Манчестър Сити и на националния отбор по футбол на Хърватия Йошко Гвардиол, чиято стойност е 75 милиона евро. Въпросната 11-ка пък стига немислима цена над 1 милиард - 1,2 милиарда евро, като е подредена в схема 4-2-3-1 и са избрани най-скъпите играчи на всяка позиция.

Йошко Гвардиол е сред най-скъпите на Евро 2024

В нея с най-много представители са "трите лъва" - цели четирима играчи, а в това число влиза и перлата на Реал Мадрид Джуд Белингам, който е най-скъп - 180 милиона евро. Единствено Килиан Мбапе има същата стойност, а Франция пък има общо двама представители в 11-ката.

Още: Пълна ТВ програма на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде гледаме всеки мач от Евро 2024

С повече от тях, но и по-малко от Англия, може да се похвали Португалия - трима футболисти в най-скъпия сборен състав за Европейското. Освен Хърватия - Испания също е с един представител - и той също е състезател на английския шампион Манчестър Сити.

Кои влизат в нея освен Йошко Гвардиол, Джуд Белингам и Йошко Гвардиол? Вижте целия: най-скъпия смесен състав за Европейското първенство по футбол - струващ НАД 1 МИЛИАРД евро (ГАЛЕРИЯ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички