Европейското първенство по футбол започва: С много голове - фаворитът Германия може да приключи, преди да е започнал


Европейското първенство по футбол започва: С много голове - фаворитът Германия може да приключи, преди да е започнал
Снимка: Getty Images

2190 0

Европейското първенство по футбол 2024 най-сетне започва! Дългоочакваният старт ще бъде даден днес (14.06) с мача от група А между домакина Германия и Шотландия. Това поне на хартия е най-лекият съперник за Бундестима в групата - какво можем да очакваме от срещата и защо е предпоставка за началото на ново шокиращо разочарование за Германия на голям форум? Германия срещу Шотландия по ТВ: Кога и къде да гледаме откриването на Евро 2024?

Германия срещу Шотландия

В група А попадат още отборите на Швейцария и Унгария. Безспорно групата е далеч от определението "група на смъртта", но всеки от тимовете е коварен. Евентуален фалстарт за Бундестима срещу "териерите" ще засили още повече напрежението върху Юлиан Нагелсман и неговата селекция, която е длъжна пред собствена публика да се реваншира за лошите резултати в последните години. А след това тепърва ще идват и срещите с Швейцария и Унгария.

Още: Пълен наръчник за Европейско първенство по футбол 2024: "Библията" за всеки фен, пълна с факти, данни и всичко най-интересно за шампионата в Германия (СНИМКИ)

Формата на Германия 

Въпреки че от приятелските срещи не можем да си вадим генерални изводи, тъй като се изпробват много и различни неща от селекционерите, то Германия няма загуба в четири поредни контроли (едно равенство). В това число влизат победи над Франция (2:0) и над Нидерландия (2:1), играни през месец март. В дните преди Европейското Бундестима приключи при 0:0 с Украйна и надделя с 2:1 над Гърция.

Формата на Шотландия

От другата страна Шотландия също не загуби в контролите преди големия форум, но се изправи срещу доста непретенциозни опоненти - победи с 2:0 Гибралтар и завърши при 2:2 срещу Финландия. През март обаче загуби от Северна Ирландия с 0:1 и от Нидерландия с 0:4.

Още: Идеалният отбор на играчите, които НЯМА да играят на Европейското първенство по футбол

Шотландия срещу Германия на Евро 2024

Мачовете между Германия и Шотландия

През този век двата отбора са се срещали само четири пъти - в два квалификационни цикъла (за Евро 2004 и за Евро 2016). Германия няма нито една загуба в тези мачове - три победи и едно равенство. Прави впечатление обаче, че във всеки от тях се стига до гол/гол. Падат общо 13 попадения, което прави средно по над три на мач.

Потенциални стартови състави - 11-ките за Германия и Шотландия

Ето и потенциалните стартови състави за откриващия мач:

Още: Безпомощна, жалка и смазана: Двубоят на Европейско първенство, който Германия иска да забрави (ВИДЕО)

Германия: Нойер, Кимих, Рюдигер, Тах, Мителщедт, Андрих, Кроос, Мусиала, Гюндоган, Вирц, Хаверц;

Шотландия: Гън, Ралстън, Портиъс, Хендри, Тиърни, Робъртсън, Мактоминей, Гилмор, Макгрегър, Макгин, Адамс.

А какво предстои след това? Вижте пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол - кога и къде да гледаме всеки мач от Евро 2024 - до самия финал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички