Идеалният отбор на играчите, които НЯМА да играят на Европейското първенство по футбол


Идеалният отбор на играчите, които НЯМА да играят на Европейското първенство по футбол
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

6240 0

Обратното броене тече до началото на Европейското първенство по футбол в Германия. В Мюнхен на 14 юни домакинът се изправя срещу Шотландия. Вълнението расте с всички окончателни отбори от 26 души, които вече са потвърдени.

Има обаче някои световни звезди, които няма да видим на Евро 2024. Дали поради слаба физическа форма, или заради некласиране на отбора им - има футболисти, които ще могат да гледат двубоите единствено като фенове.

Подготовката за Евро 2024 претърпя някои интересни обрати, тъй като селекционерите определиха окончателните си състави преди крайния срок миналия петък. С максимум 26 налични места във всеки национален отбор, имаше някои големи жертви, когато се стигна до съкращаване на списъците с отборите. Ненавременните контузии и колебливата форма костваха шанс на много играчи да стъпят на една от най-големите сцени на международния футбол.

Още: Признателният Фермин Лопес: На Европейското съм благодарение на Шави

Матс Хумелс (Германия)

През този сезон централният защитник на Борусия Дортмунд напомни на всички за таланта, който преди това бе създал репутацията му на един от най-добрите защитници в Европа.

Хумелс беше движещата сила в защитата във финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид, но вдъхновяващата му форма на клубно ниво не беше достатъчна, за да убеди Юлиан Нагелсман да го избере.

Той не беше единственият. амиращите се във форма съотборници от Дортмунд - Карим Адейеми и Юлиан Бранд също са сред отсъстващите.

Още: Спекула на Евро 2024: Искат 800 евро да гледаш тренировката на Роналдо и Португалия

Серж Гнабри (Германия)

Гнабри е друго голямо име, което липсва в списъка на отбора на Германия, въпреки че в този случай причината е контузия.

Крилото на Байерн Мюнхен беше отстранен поради проблем с подколянното сухожилие след измъчена от контузии кампания, оставяйки домакините без влиятелен нападател, който може да се похвали с 22 гола в 45 мача.

Гави (Испания)

Гави е сред големите звезди, които са аут

Още: (Не)исканият протест, който предизвика хаос на Евро 2020 и забави Франция - Германия (ВИДЕО)

Талантливият тийнейджър на Барселона се превърна в любимеца от испанския национален отбор и участва във всеки мач за тях на Световното първенство през 2022 г. и в квалификациите за Евро 2024.

19-годишният талант обаче скъса предната си кръстна връзка по време на международния си мач през октомври и не се възстанови навреме, за да попадне в състава на Луис де ла Фуенте.

"Съблекалнята е като погребален салон", каза Де ла Фуенте, след като Гави получи контузията срещу Грузия. Това е най-трудният момент, който съм преживявал във футбола.

Марко Верати (Италия)

Още: Два дни преди старта на Европейското по футбол: Германия направи неочаквана промяна в състава, повика ветеран

Верати беше една от звездите на италианския триумф на Евро 2020 преди три години, но решението му да напусне Пари Сен Жермен в посока към катарския Ал-Араби едва на 30 години миналото лято – и последвалите съобщения, че е отказал повиквателна – навредиха шансовете му да бъде викнат отново.

Верати не е играл за страната си от юни 2023 г., като Лучано Спалети не го е върнал обратно в състава от назначаването му миналия август.

Джак Грийлиш (Англия)

Една година след като беше ключова част от зашеметяващия успех и требъла с Манчестър Сити, Грийлиш беше оставен извън английския отбор след спад във формата.

Още: Официално: Колосалните суми пари, които всеки тим на Европейското първенство по футбол ще вземе

Пренебрежение къмкрилото дойде като изненада, тъй като мениджърът обясни, че "други играчи са имали по-силни сезони". Завръщането на Грийлиш с три гола и три асистенции в 36 мача за Сити във всички състезания през 2023/24 беше далеч от неговите 16 гола година по-рано.

Маркъс Рашфорд (Англия)


Саутгейт не се страхуваше да изгони някои дългогодишни членове на отбора си, тъй като Рашфорд, Джордан Хендерсън, Рахим Стърлинг и Джеймс Мадисън са аут. А "опустошеният" Хари Магуайър не беше рискуван, след като се бореше да се възстанови от проблем с контузия.

Нападателят на Манчестър Юнайтед се бореше да влезе във форма през сезон 2023/24, като има 60 мача за Англия и участва в последните четири турнира, отбелязвайки три гола за "Трите лъва" на Световното първенство през 2022 г.

Още: Уплах от критиката на феновете? Английските национали с крайно решение за Европейското първенство по футбол

Тибо Куртоа (Белгия)

Току-що запазил суха мрежа във финала на Шампионска лига за Реал Мадрид, Куртоа няма да замине за Германия, след като бе спорно отстранен от треньора на Белгия Доменико Тедеско.

Твърди се, че отношенията между двамата са се влошили миналата година и дълготрайна контузия, която е изключила вратаря през по-голямата част от сезон 2023/24, не му е дала шанс да изгради мостове и да си проправи път обратно.

Ерлинг Холанд (Норвегия)

Още: 5-те най-подценени мача от групите на Европейското първенство: Кои са, кога и къде да ги гледаме

Чупещият рекорди талисман на Манчестър Сити Ерлинг Холанд е сред играчите, които няма да играят, тъй като националният му отбор се провали в квалификациите.

Той ще има достатъчно време да разсъждават върху изминалия сезон това лято и ще очаква подготовката с "гражданите". Шестте гола на Холанд в пет квалификационни мача не можаха да помогнат на отбора на Стале Солбакен да премине отвъд квалификационните етапи, където останаха с шест точки по-малко от Шотландия, която си осигури автоматично място на едно след друго Европейско първенство за първи път от 1996 г. насам.

А кои още звездни играчи са АУТ и правят най-добрия отбор от липсващи - вижте в нашата ГАЛЕРИЯ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички