Европейското първенство: ТВ програмата за днес (24.06) - мач на живот и смърт


Европейското първенство: ТВ програмата за днес (24.06) - мач на живот и смърт
Снимка: Getty Images

4613 0

Ден 11 от Европейското първенство по футбол ще бъде ключов за група B или както беше определена още при жребия "Групата на смъртта". В нея до този момент едно е ясно, че Испания продължава към 1/8-финалите, а другият фаворит Италия ще трябва да се потруди още малко, за да си осигури виза.

Къде да гледаме Евро 2024 в София - 4 идеални места за това

Програма на Европейското първенство по футбол за 24.06

Още: "Групата на смъртта" се разплита: Мечтан рекорд, предвещаващ триумф и кошмар за Италия

Това е последният ден, в който има само два мача и са в един час - 22:00. В следващите дни ще се изиграят по 4 двубоя, за да може да се "затворят и останалите групи на Евро 2024.

  • 22:00 часа - група B: Албания - Испания; ТВ канал: Диема, Диема Спорт 3.
  • 22:00 часа - група B: Хърватия - Италия; ТВ канал: БНТ, БНТ 3.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ЗАЩО ВЕЧЕ НЯМА РАННИ МАЧОВЕ НА ЕВРО 2024?

*Вижте повече за мачовете, които предстоят - по-долу в материала.

Пълна ТВ програма за Евро 2024

Италия гони класиране срещу неудобна Хърватия, а Испания близо до блестяща серия

Испания не само си осигури място на 1/8-финалите, но и първото място в групата. Това се случи, след като победи прекия си конкурент Италия. Албания от своя страна има една точка на третото място и мечтае за чудо, за да продължи напред. Точно толкова има и Хърватия. Испания победи Албания във всичките си осем предишни срещи, като отбеляза 31 гола и допусна само три. Ла Роха ще опита да спечели и трите си мача, като направи същото през 2008 година, когато спечели европейското.

Албанците вече показаха, че са доста корав отбор, измъквайки равенство от Хърватия в последната минута. Момчетата на Силвиньо са допуснали два гола и в двата си мача от група B, като са допуснали само два или повече гола в едно от предишните си 14 мача във всички състезания. Те не са допуснали 2+ гола в три поредни мача от серия от пет между октомври 2016 г. и юни 2017 година.

Другият двубой определено е с по-голям залог. Отборът на Златко Далич си заслужи за само една точка от първите си два мача, след като бяха победени с 3:0 от лидера Испания преди да допуснат изравнителен гол в последната минута срещу Албания. Хърватия търси задължителен успех, ако иска да запази шанса си да продължи напред.

Откакто груповата фаза е въведена през 1980 г., Италия загуби последния си мач в групата само в едно от деветте си участия на Европейското първенство, като допусна поражение с 1:0 срещу Република Ирландия през 2016 година. Лошата новина за тима на Лучано Спалети е, че Хърватия е непобедена в осемте си срещи срещу Италия 3 победи и 5 равенства, а последните им три срещи завършиха 1:1.

Ще можете да следите тези и всички останали срещи от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички