Фабрицио Романо излъга и подведе милиони за Европейското по футбол


Фабрицио Романо излъга и подведе милиони за Европейското по футбол
Снимка: X.com

3484 0

Фабрицио Романо е безспорно най-достоверният източник за трансфери из футболния свят, но що се отнася до рекорди, статистики и данни италианският журналист има какво да учи, както стана пределно ясно след като обяви отпадането на Украйна с 4 точки като абсолютен рекорд в историята на европейските първенства

Рекордът на Украйна, който не е никакъв рекорд 

Романо пусна публикация, в която написа следното: "Украйна е първият отбор в историята на Европейските първенства, който е елиминиран от груповата фаза с актив от 4 точки". 

Това обаче е невярна информация. Причината е проста - Украйна е първият отбор, отпаднал с 4 точки още в груповата фаза, но само в новия формат с 24 отбора и 16 тима, класиращи се към елиминациите. 

Всъщност, в историята генерално има много случаи, в които отбор с 4 точки НЕ продължава към елиминациите. Само през 2012 година те бяха два - Русия и Хърватия, завършили с по 4 точки в своите групи. 

Публикацията на Фабрицио Романо с грешна информация

На Евро 2008 няма отбор с 4 или повече точки, който да отпада в групите, но пък Евро 2004 "ражда" истинският рекордьор в отпадането с най-много точки - Италия. Тогава, в група с България, Дания и Швеция "скуадра адзура" завършва с 5 точки, но отпада още в групите с равен брой точки с двата скандинавски тима. Причината - по-лоша голова разлика. На същия шампионат Испания отпада в групите с 4 точки. 

На Евро 2000 Норвегия отпада с актив от 4 точки, а интересен факт е, че на Евро 1996 цели 4 отбора с актив от 4 точки отпадат в груповата фаза. Това само показва, че и най-добрите понякога грешат! 

България също отпада с 4 точки в своя актив 

Европейското първенство по футбол през 1996 година ще се запомни с истински прецедент, тъй като и в 4-те групи отпадат отбори, събрали актив от 4 точки. Това са тимовете на Дания, Италия, Шотландия и... България! 

На Евро 1996 България отпада още в групите с актив от 4 точки

Да, родните "лъвове" изпускат елиминациите в турнира, въпреки че събират актив от 4 пункта. Тогава Стоичков и компания са в група с Франция, Испания и Румъния, като българските национали бият северната ни съседка, правят 1:1 с "ла фурия", но губят от "петлите" с 1:3 и отпадат в груповата фаза. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички