Франция и Нидерландия жестоко се "прецакаха": Чака ги кошмар на Европейското първенство по футбол 2024


Франция и Нидерландия жестоко се "прецакаха": Чака ги кошмар на Европейското първенство по футбол 2024
Снимка: GettyImages

9139 0

Сензационно Австрия спечели група D на Европейското първенство по футбол 2024. В последния трети кръг от груповата фаза страната победи със зрелищното 3:2 Нидерландия, а по същото време един от големите фаворити за трофея Франция не успя да победи първия тим, за който стана ясно, че отпада от Евро 2024 - Полша (1:1).

Тези неуспехи могат да костват много и на "лалетата", и на "петлите". Първият в тази група ще започне елиминациите с мач срещу втория от група F - някой измежду Турция, Чехия и Грузия. Потенциално на 1/4-финала поне на хартия най-тежкият съперник може да е Белгия (и то ако "червените дяволи" изобщо спечелят своята група E). И чак на полуфиналите може да последва дуел с Англия.

Какво потенциално предстои за Франция в елиминациите на Евро 2024 в тази ситуация?

Вместо това сега Франция ще играе осминафинал с втория в група E (Румъния, Белгия, Словакия и Украйна са с по три точки), а на четвъртфинал може да срещне Португалия. Евентуален полуфинал пък би могъл да бъде срещу Испания или Германия.

Нидерландия може веднага да се натъкне на Англия

Нидерландия се изложи на Евро 2024

Нидерландия, която беше първа в групата преди последния кръг, пък може да се натъкне на кошмарен съперник още на осминафиналите. Като трети в групата, "лалетата" ще започнат в елиминациите или срещу победителя в група B (Испания), или срещу победителя в група C (по-всяка вероятност Англия), или срещу победителя в група E, където фаворит е Белгия.

Вижте всички 1/8-финалисти на Европейското първенство по футбол 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички