Франция и Португалия ще спорят на 1/4-финалите на Европейското по футбол 2024 - нападателите им са трагични


Франция и Португалия ще спорят на 1/4-финалите на Европейското по футбол 2024 - нападателите им са трагични
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2773 0

Тази вечер (1 юли) станаха ясни още два 1/4-финалиста на Европейското първенство по футбол. Това са Франция и Португалия, които ще предложат жадуваното зрелище на феновете в следващата фаза на турнира. 

Килиан Мбапе и Кристиано Роналдо ще се изправят един срещу друг на пети юли от 22:00 часа в Хамбург. Въпросния 1/4-финал ще може да проследите като всяка друга среща от Евро 2024 НА ЖИВО със SportLive.bg!

Франция срещу Белгия

Франция продължи към 1/4-финалите на Европейското първенство по футбол. Това се случи след минимален успех с 1:0 над Белгия, който дойде след автогол на Ян Вертонген.

До този момент Франция има три гола на Евро 2024 - 2 автогола и 1 от дузпа на Килиан Мбапе срещу Полша. Общо Франция се е възползвала от 5 автогола на европейски - повече от всеки друг тим в историята. За 70 минути "петлите" имаха 3 жълти картона, което бе повече от точните им удари.

Н’Голо Канте пък се намира в най-дългата серия без загуба, от който и да е европейски играч в историята на големи турнири (Световно първенство/Европейско), като Франция не е загубила нито един от 19-те подобни мача, в които е участвал - 13 победи и 6 равенства./

Звездата на белгийския тим Кевин де Бройне също изигра слаб двубой, като имаше едва един опасен изстрел и една създадена възможност. Освен това загуби 5 от 6 дуела и загуби притежанието на топката 10 пъти. Това е вторият пореден голям турнир, на който Белгия се проваля да се класира на 1/4-финал, въпреки че очакванията бяха големи. Франция пък последно стигна тази фаза през 2016 година, когато стана и вицешампион.

Португалия срещу Словения

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Португалия заслужи класирането си по най-драматичния и неочакван начин за 1/4-финалите на Европейското първенство по футбол 2024! "Мореплавателите" елиминираха аутсайдера Словения с 3:0 след изпълнение на дузпи. 

39-годишната легенда на световния футбол се превърна в "частичния" грешник за "мореплавателите". Капитанът пропиля четири статични положения, а от началото на турнира натрупа цели 20 пропуска

Окончателният крах за Кристиано Роналдо бе в 105-ата минута, когато пропусна и от бялата точка след 0:0 в редовното време. Тогава легендата се разплака и на почивката между продълженията беше успокояван от съотборниците си. 

Нападателят на Ал Насър успя частично да се реабилитира с попадението си от първия наказателен удар, с който Португалия поведе. Португалия бе безпогрешна и с точните изпълнения на Фернандеш и Силва заслужи продължаването си. 

РОналдо вкара втория опит

Междувременно в герой за победителите се превърна Диого Коща с трите поредни спасявания при опитите на Иличич, Балковец и Вербич. Словения също може да съжалява, защото имаше своите две чисти положения, пропиляни от Шешко. 

Болезнени бяха новините и след мача, когато Кристиано Роналдо обяви, че това ще бъде последното му Европейско първенство. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички