Гарет Саутгейт повтаря голяма грешка, която коства на Англия всичко на Евро 2020?


Гарет Саутгейт повтаря голяма грешка, която коства на Англия всичко на Евро 2020?
Снимка: Getty Images

666 0

На Англия и предстои голямо предизвикателство на Европейското първенство по футбол. Възпитаниците на Гарет Саутгейт излизат срещу Словакия на осминафиналите, а опитният специалист е "напът да повтори голяма грешка".

Саутгейт взе решение за елиминациите

Гарет Саутгейт повтаря грешка от Евро 2020?

Още: Нещо невиждано се случи на Роналдо и Меси на Евро 2024 и Копа Америка 2024

Английският специалист е готов да пуска футболисти от пейката, които да изпълняват дузпи, ако се стигне до равенство след 90 минути и след това в 15-минутните продължения. Това заяви самият той преди мача със Словакия.

"Играчите са готови за този сценарий, ако се наложи. Имаме много повече редовни изпълнители на дузпи за техните клубове, отколкото преди три години, така че има повече опит в това отношение. В такива ситуации взимате решения на базата на доказателствата, които имате. В крайна сметка обаче сте единственият, който носи отговорност.

Във финала на Световното първенство Пауло Дибала влезе в продълженията и вкара дузпата си. Във финала в Лига Европа през 2021 година мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Соласкяер вкара Хуан Мата и Алекс Телеш в 123-тата минута. Те вкараха, но Юнайтед загуби с дузпи и Солскяер беше разпънат за това, че не е сменил вратаря", заяви Саутгейт.

Припомняме какво се случи във финала на Евро 2020 между Англия и Италия на "Уембли". От резервната скамейка на "трите лъва" се появиха Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака, които изпълниха дузпи, пропуснаха ги и Англия загуби първенството.

Още: Проклятие ли е? Последните 3 европейски шампиони отпадат в 1/8-финалите на следващото европейско

Ужасяващ инцидент от 2009 година обяснява защо играчите на Дания бяха толкова притеснени от бурята в мача срещу Германия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички