Германия срещу Шотландия по ТВ: Кога и къде да гледаме старта на Европейското по футбол?


Германия срещу Шотландия по ТВ: Кога и къде да гледаме старта на Европейското по футбол?
Снимка: Getty Images

5828 0

Така чаканият момент настъпи - започва Европейското първенство по футбол 2024! В следващия един месец погледите ще са приковани към Стария континент, където ни очакват 51 сблъсъка. А след изиграването им ще имаме и новият владетел на Европа. Германия открива надпреварата като домакин. Бундестима определено не се радва на най-силния си отбор през този век, но има достатъчно талант и класа и неслучайно е поставян сред топ фаворитите, окрилен и от домакинския фактор.  Юлиан Нагелсман и компания ще срещнат може би поне на хартия най-лекия опонент за старт на групата - Шотландия. Започва Европейското първенство по футбол: С много голове - фаворитът Германия може да приключи, преди да е започнал.

Коя телевизия ще излъчи Германия - Шотландия от Евро 2024?

Срещата започва в 22:00 часа българско време. Тъй като това е откриващият мач, всички телевизии, ангажирани с излъчването, ще предават мача пряко - БНТ 1, БНТ 3, "Нова", "Диема спорт 3". Освен това ще можете да следите дуела от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

В група А са още отборите на Унгария и Швейцария. Въпреки че не може да става въпрос за "група на смъртта", то всеки от тимовете е достатъчно коварен и Германия трябва да е на висота, за да излезе от групата. И то да го стори като първи отбор, за да може теоретично да попадне на по-лесен опонент в елиминационната фаза.

Пълен наръчник за Европейското първенство по футбол 2024: "Библията" за всеки фен, пълна с факти, данни и всичко интересно за Евро 2024

Интересни факти покрай Германия - Шотландия

Шотландия срещу Германия на Евро 2024

За последно тези опоненти се срещнаха в квалификациите за Евро 2016. Тогава Германия спечели и двете срещи, но и в двата случая се стигаше до гол/гол (което е факт във всеки от четирите най-скорошни мача помежду им). Томас Мюлер е играчът с най-много попадения в съперничеството между двете страни - 4. 

Разликата във финансово отношение е огромна - съставът на Нагелсман е оценен на 831 милиона евро, докато този на "териерите" - на 207.40 милиона евро. Средната възраст за играчите на двата тима е доста изравнена - 28.6 за домакините и 28.3 за Шотландия. Най-високо оцененият играч на Германия е Флориан Вирц (130 милиона евро), а на съперника - Скот Мактоминей (32 милиона евро).

Днес (14.06) е и единственият ден, в който ще има само един мач по време на груповата фаза. Вижте и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол - кога и къде да гледаме всеки мач на Евро 2024 - до ФИНАЛА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички