Гледай Испания - Хърватия НА ЖИВО - първият голям сблъсък на Европейското по футбол!


Гледай Испания - Хърватия НА ЖИВО -  първият голям сблъсък на Европейското по футбол!
Снимка: Getty Images/Колаж: Sportlive.bg

3167 0

Днес (15 юни) е първият ден от Европейското първенство по футбол 2024, което ще ни предложи цели 3 двубоя - и то от вълнуващите групи в надпреварата. В група "B" с отборите на Испания, Италия, Хърватия и Албания ни предстоят немалко зрелища, на които ще станем свидетели още днес, като това е и едно от мястото, където можем да станем свидетели на потенциална изненада. Кандидатурата на испанците за четвърта титла на Европейско първенство започва срещу Хърватия на Олимпийския стадион в Берлин,  където ще се играе финалът следващия месец.

Коя телевизия ще излъчи мача Испания - Хърватия от Евро 2024?

ОЩЕ: Ударно: Старт на Групата на смъртта на Евро 2024 - търси се "Коста Рика"

Срещата започва в 19:00 часа българско време и ще бъде предавана пряко в ефира на БНТ 1 и БНТ 3. Освен това ще може да следите дуела и НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Още: Запомнете ги: Тези 5 играчи ще поскъпнат със 100% след Европейското първенство

Останалите двубои в днешния ден от групата са между действащия европейски шампион Италия и Албания, който закрива програмата, както и Унгария - Швейцария от 16:00 часа. 

Пълен наръчник за Европейското първенство по футбол 2024: "Библията" за всеки фен, пълна с факти, данни и всичко интересно за Евро 2024

Стари познайници- Хърватия има за какво да си отмъщава на Испания

Испания и Хърватия се срещнаха във всяко от предишните четири издания на Европейското първенство. Испания нокаутира Хърватия след победа с 5-3 в продълженията на осминафиналите на Евро 2020. Също така "Ла Фурия" победи Хърватия с дузпи и спечели Лигата на нациите миналата година.

Още: Англия е в тотална изолация за Европейското по футбол: Платили са близо 1 млн. евро за луксозен хотел

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Испания загря с големи победи над Андора и Северна Ирландия, като нападателят на Реал Сосиедад Микел Оярсабал отбеляза четири гола в двата мача. Хърватия пък се поздрави с окуражаваща победа над Португалия.

Отборът на Златко Далич отново е воден от "вечно младия" Лука Модрич, който на 38 години ще играе на турнира за пети път. Модрич се присъединява към съотборниците си от националния отбор, след като спечели дубъл в испанското първенство и Шампионска лига с Реал Мадрид.

Испания води при статистиката, като спечели пет от предишните 10 срещи на страните, като Хърватия взе три. Само Германия (14 участия) е играла повече пъти на Европейско първенство от Испания (12), докато Хърватия записва общо седмото си участие и шестото си поредно участие. Най-тежкото поражение на хърватите дойде срещу Испания през септември 2011 г., когато испанците спечелиха с 6:0 в Лигата на нациите.

Всеки ден от груповата фаза се очертава да е много натоварен и изпълнен с емоции, като може да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол - кога и къде да гледаме всеки мач на Евро 2024 - до ФИНАЛА.

Още: Българинът, който ще има съдбоносна роля на Европейското първенство по футбол

Класиране при голмайсторите на Европейското първенство по футбол - Мбапе, Кейн, Роналдо са фаворити (ОБНОВЯВА СЕ)

До часове: На Европейското първенство по футбол 2024 пада най-старият рекорд на европейски - ас на Ливърпул го подобрява

Европейско първенство по футбол 2024: Класиране | резултати | голмайстори | програма

Европейското първенство по футбол започва: На 90% сигурно е, че с него се връща и проклятие, властвало 32 години в Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички