Запомнете ги: Тези 5 играчи ще поскъпнат със 100% след Европейското първенство


Запомнете ги: Тези 5 играчи ще поскъпнат със 100% след Европейското първенство
Снимка: Getty Images

1875 0

Мащабните международни турнири винаги раждат нови звезди. Евро 2024 едва ли ще стане изключение. Разказваме Ви за 10-има футболисти, които могат да станат големи звезди след турнира в Германия.

Жорж Микаутадзе (Грузия, 23 г.)

Първата половина на сезон 2023/24 беше неуспешна за крилото. През лятото на 2023 г. Микаутадзе премина в Аякс от Метц срещу 16 милиона евро. Но в Нидерландия не му се получиха нещата: общо осем мача за половин година и нито едно голово участие.

Още: Англия е в тотална изолация за Европейското по футбол: Платили са близо 1 млн. евро за луксозен хотел

Ето и останалите пет бъдещи звезди

Зимата той се върна под наем в Метц и му потръгна! За 20 мача Жорж вкара 13 гола и направи 4 асистенции. За съжаление, това не помогна на тима да се спаси от изпадане в Лига 2. Но клубът все пак купи Микаутадзе от Аякс за 13 милиона евро.

Шимански се превърна в един от лидерите на Фенербахче

На Евро 2024 Жорж може да изгрее с фланелката на Грузия. Тогава инвестицията на Метц ще се изплати. Нивото на играча е много по-високо от Лига 2, но първо той трябва да се изяви на Европейското.

Още: Българинът, който ще има съдбоносна роля на Европейското първенство по футбол

Жоан Бакайоко (Белгия, 21 г.)

ПСВ уверено спечели нидерландското първенство, а един от техните лидери стана Бакайоко. 21-годишното крило вкара 12 гола и направи 9 асистенции в 33 кръга. Трансферната му стойност нарасна от 10 милиона до 45 милиона евро. От Бакайоко се заинтересоваха Челси, Манчестър Сити, Ливърпул, ПСЖ и Борусия (Дортмунд).

А ако той се прояви в добра светлина на Евро 2024, то със сигурност ще го видим в топ клуб през новия сезон. Белгия под ръководството на Доменико Тедеско напълно може да стигне до решаващата фаза, а Бакайоко да стане един от най-добрите футболисти на Евро 2024.

Юсуф Фофана (Франция, 25 г.)

Още: Испански журналист: Имаме един от най-слабите национални отбори в историята

Атаката на Франция е една от най-добрите в света. В полузащитата нещата също са добре, но не така звездно. Фофана е класен централен полузащитник, но големи разговори около него не вървят. Въпреки че той е един от главните фактори за влизането на Монако в топ 2 на миналия сезон в Лига 1.

На Евро 2024 Юсуф със сигурност ще получи игрово време. Има възможност да се докаже и да заинтересува грандовете. А също и да стане за Франция новия Погба.

Себастиан Шимански (Полша, 25 г.)

Полякът премина във Фенербахче през 2023 г. и се превърна в един от лидерите на тима, въпреки че в състава бяха още Фред, Душан Тадич и Един Джеко. За 37 мача Шимански вкара 10 гола и направи 12 асистенции.

Да, Фенербахче не стана шампион, но полякът направи класен сезон. Сега той има възможност да блесне на Европейското, да стане истинска звезда и да премине в топ лига. Въпреки че неотдавна начело на Фенербахче застана Жозе Моуриньо. Може би португалецът ще направи Шимански център на своя проект.

Страхиня Павлович (Сърбия, 23 г.)

Сръбският тим постоянно се проваля на големи турнири, но на Евро 2024 отборът има класен състав. Ще бъде ли прекратена лошата традиция? Едно от откритията на Сърбия може да стане Страхиня Павлович.

23-годишният защитник блести в Ред Бул Залцбург, а големи европейски клубове се интересуват от него. Страхиня има потенциал да стане елитен бранител и да помогне на Сърбия до достигне поне до четвъртфиналите. А ето кой рекорд - най-старият на европейски, пада до часове. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички