Хари Кейн получи специални инструкции за Европейското по футбол, в Англия се сетиха за мач с България


Хари Кейн получи специални инструкции за Европейското по футбол, в Англия се сетиха за мач с България
Снимка: Getty Images

1467 0

Капитанът на Англия Хари Кейн е получил ясни инструкции от Футболната асоциация на футбола в случай, че някои английски играчи бъдат обидени на расистка основа по време на Европейското първенство по футбол.

Докато Англия се подготвя за Евро 2024, ФА предприе цялостни стъпки, за да гарантира, че отборът е подготвен не само за своите мачове, но и за потенциални проблеми извън терена, включително расизъм. Според "​​Daily Mail" на Кейн е поверена решаваща роля в тази инициатива и е помолен да се съобрази с инструкциите на съдията, ако някой играч е обект на расизъм.

Англичаните със специални инструкции по протокола

Хари Кейн със специални инструкции

В светлината на исторически инциденти и опасения, УЕФА повтори своя протокол от три стъпки за справяне с всяко расистко поведение по време на мачове. Този протокол беше представен на всички участващи нации, включително Англия, със специален брифинг в парка Сейнт Джордж. Съгласно протокола, първата стъпка ще включва рефера да спре играта, ако бъде уведомен за някакво расистко поведение и ще бъде направено съобщение чрез системата, призоваващо феновете незабавно да прекратят подобни действия.

Още: Европейско първенство по футбол НА ЖИВО: Емоционален момент на Церемонията по откриването! (ВИДЕО)

Ако първоначалното обявяване е неуспешно, реферът ще спре мача за разумен период, обикновено пет до десет минути, през който двата отбора ще се оттеглят в съблекалните. Ще бъде направено второ съобщение, което подчертава сериозността на ситуацията. Ако расисткото поведение продължава след подновяването на играта, последната стъпка е пълното прекратяване на мача. Делегат от УЕФА ще присъства, за да помогне при вземането на това критично решение, като гарантира, че всички други мерки са изчерпани и отчитайки последиците за сигурността на играчите и зрителите.

На Острова отново си спомниха за България

Първият мач на Англия срещу Сърбия беше класифициран като високорисков поради минали инциденти със сръбски фенове. За смекчаване на потенциални проблеми ще бъдат въведени ограничения за алкохола, като на феновете ще бъде достъпна само бира с ниско съдържание на алкохол. Това решение идва след няколко тревожни епизода, включително мача на Сърбия срещу България през ноември, където стадионът беше частично затворен поради расистко поведение, припомнят на Острова.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Двубоят на България срещу Англия през 2019 година също бе съпътстван от расистки скандал, като играчите на Саутгейт имаха оплаквания от обиди и нашите фенове бяха предупреждавани няколко пъти.

Принц Уилям предаде съвет от своя син на английските национали

"Кодова" дума към полицията ще спасява англичаните от сръбските хулигани на Европейското по футбол

Звезда на Манчестър Сити и Англия направил най-странното преди началото на Европейското първенство

Преди Европейското първенство по футбол: Еврошокът на 21-ви век - слабакът, сътворил най-голямата сензация (ВИДЕО)

Нищо добро не чака Гарет Саутгейт, ако Англия не спечели Европейското първенство

Европейското първенство по футбол наближава: 500 балкански хулигани ще опитат да тормозят 40 000 фенове на Англия - полицията реагира

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички