Хари Кейн се надява да счупи най-голямото проклятие в световния футбол срещу Испания


Хари Кейн се надява да счупи най-голямото проклятие в световния футбол срещу Испания
Снимка: Getty Images

795 0

В историята на футбола е имало велики играчи с репутацията си на "гафове": Майкъл Балак, Ариен Робен, Гонсало Игуаин... Последният, който изглежда е лишен от футболен късмет е Хари Кейн.

А неговият случай е достоен за изследване. Той е вкарал 406 гола през цялата си кариера, голмайстор е на Англия (66 гола), вторият най-резултатен голмайстор в ерата на Висшата лига (213), играчът, отбелязал най-много голове в елиминациите на европейски първенства (6)... и въпреки това, той все още не знае какво означава да спечелиш титла.

Проклятието, което не спира да следва Хари Кейн

Още: Хари Кейн: Бяхме с разбити сърца след финала на Евро 2020, но аз се уча от разочарованията

Нещо повече, той е загубил петте финала, в които е играл: финала на Евро 2020, финала на Шампионска лига 2019, две Купи на Лигата (2014-15 и 2020-21) и Суперкупата на Германия (2024). "Той се гордее с индивидуалните си постижения. Печеленето на трофеи е липсващото парче", каза Гарет Саутгейт, след като смени Тотнъм с Байерн за 95 милиона евро миналото лято.

"Не мога да скрия, че това е единственото нещо, което липсва в кариерата ми. Финалът на Шампионска лига се играе на "Уембли", а Европейското първенство в Германия. Изглежда, сякаш някой пише сценарий. Ще се опитам да направя всичко възможно, за да го сбъдна", призна Кейн в дебюта си.

Сценарият с проклятието, което го съпътства придоби по-големи размери с преминаване му в баварците. Тотнъм не е печелил титла от 2008 г. насам, а Байерн остана без титла за първи път от 12 години. Кейн беше коронован със Златната обувка - малко повече може да се иска от него - след като отбеляза 36 гола в 32 мача в лигата, но той видя Бундеслигата, Шампионска лига, Купата и Суперкупата да се изплъзват.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

В първите си 15 мача в Мюнхен той вече се бе сбогувал с две титли. Всъщност той дебютира, губейки Суперкупата срещу РБ Лайпциг (0-3) с хеттрик на Дани Олмо. Кейн, който беше сменен в последните два мача, предпочита да е с водеща роля в тима: "Постигнахме нещо невероятно. Много съм горд, но ни остава още един мач, за да влезем в историята". На финала няма да играят само срещу Испания. Той също така се сблъсква със собствения си лош късмет, който ще се надява да разбие.

Още: Класиране при голмайсторите на Европейското първенство по футбол (ОБНОВЯВА СЕ)

Олмо срещу Кейн: Финалът на Европейското първенство по футбол ще реши ожесточена битка

Сака игра с ръка ДВА пъти за секунда, дузпа за Англия нямаше, дори легендите на "трите лъва" го признаха на Европейското по футбол (ВИДЕО)

Имаше ли дузпа за Англия: Правилата на УЕФА с ясен отговор за ситуацията на Европейското по футбол?

Критикуваният Хари Кейн строши рекорд не само за Англия, но и на Европейското

"Той е най-добрият реализатор в света": Трент Александър-Арнолд със свирепа защита за Хари Кейн

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички