Испания - Германия по ТВ: Къде да гледаме 1/4-финала от Европейското първенство по футбол?


Испания - Германия по ТВ: Къде да гледаме 1/4-финала от Европейското първенство по футбол?
Снимка: Getty Images/Колаж: Sportlive.bg

6073 0

Европейското първенство по футбол 2024 започва да навлиза в решаващата си фаза. След 3 седмици на динамични сблъсъци тази вечер ще се изиграят първите 1/4-финали в турнира, които ще определят и първите два полуфиналиста. А какъв по-хубав старт от сблъсък между два от големите фаворити - Испания и Германия.

Коя телевизия ще излъчва Испания срещу Германия от Евро 2024?

Още: Най-бруталният ден на Евро 2024: 2 мегасблъсъка осъществяват мечтата на всеки фен

ТВ програма на Евро 2024

Това бяха и сред първите отбори, които си осигуриха място на 1/8-финалите, но тази вечер един от тях ще се сбогува с надпреварата. Срещата между Испания и Германия е от 19:00 часа българско време ще бъде предавана пряко в ефира на БНТ 1 и БНТ 3. Тези от вас, които нямат възможност да гледат, могат да следят битката  Испания - Германия на Евро 2024 НА ЖИВО можете да следите в Sportlive.bg.

Къде да гледаме Евро 2024 в София - 4 идеални места за това

Отборите с най-много голове на Евро 2024

На хартия, това е може би най-оспорваната среща, която сме виждали на този турнир досега. Това са двата отбора с взривоопасна атала на турнира, като Германия отбеляза 10 гола в 4 мача, докато испанците имат 9 гола в същия брой мачове.

Джамал Мусиала е най-добрият голмайстор на турнира с три гола, докато Фабиан Руис има най-много голови приноси в състезанието с 4 - под формата на 2 гола и 2 асистенции.

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала пък вече отбеляза в три от четирите мача на Германия на Евро 2024 досега, отбелязвайки три гола. Само един играч е отбелязал повече голове в едно издание на Европейското първенство на възраст до 21 години, като това е Уейн Рууни.

Домакините продължават да се стремят към мечтан финал, въпреки че преди да започне Евро 2024 очакванията далеч не бяха големи. И все пак грабнаха точният момент да влязат във форма и успяха с късно изравняване срещу Швейцария да оглавят групата си. На 1/8-финала постигнаха труден успех срещу Дания, а сега ги очаква още по-труден мач.

"Ла Роха" спечели и трите си мача от груповата фаза без да допусне гол, побеждавайки Хърватия, Италия и Албания. Те станаха едва вторият отбор, спечелил и трите мача от груповата фаза със суха мрежа, след Италия на Евро 2020, когато грабна трофея. Срещу Грузия навакса изоставане от 1:0 след автогол, за да стигне до категоричното 4:1.

Всички мачове и всичко най-интересно от Евро 2024 ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички