Испания пропусна да победи Португалия 7 дена преди Европейското първенство по футбол


Испания пропусна да победи Португалия 7 дена преди Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images

4514 0

Отборите на Испания и Португалия извъртяха 0:0 в приятелски мач дни преди старта на Европейското първенство по футбол. Двубоят ще се запомни с много пропуски и преимуществото на испанците в по-голямата част от срещата.

Испания започна малко по-активно срещата, но не се стигна до по-сериозна опасност пред португалската врата. В 9-ата минута "Ла Фурия роха" организира добра атака с двойни подавания, Пабло Сарабия пусна хитър пас към Йоренте, но Пепе се намеси решаващо в последния момент и отклони топката. След 15 минути игра притежанието на топката бе 75:25 процента в полза на домакините!

В 22-ата минута гол с глава на Жозе Фонте бе отменен, тъй като при отскока той използва ръцете си и натисна раменете на бранител на Испания! Пет минути по-късно Феран Торес засече хубаво центриране на Мората, но ударът му премина малко встрани от вратата на Руи Патрисио.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

В следващите минути Ренато Санчес направи три последователни нарушения, но главният рефер Крейг Поусън реши да не му показва жълт картон. В 36-ата минута Унай Симон опита да изчисти една топка, тя рикошира в тялото на Роналдо, но за късмет на Испания не се насочи към вратата им!

Осем минути след почивката Алваро Мората пропиля голям шанс да открие резултата, след като от чиста позиция първият му удар бе блокиран, а вторият премина покрай лявата греда на Патрисио. Малко след това и Пабло Сарабия можеше да съжалява, тъй като след разбъркване в наказателното поле на Португалия топката се озова у него, но шутът му от около 10 метра не намери очертанията на вратата.

В 60-ата минута и гостите показаха зъби! Кристиано Роналдо проби отдясно и пусна хубав пас към Диого Жота, но неговият удар с глава отблизо премина над напречната греда. Осем минути по-късно се откри добра възможност пред Роналдо, но той не успя да засече достатъчно добре топката с глава.

В 80-ата минута Феран Торес пусна успореден на голлинията пас към Мората, нападателят се хвърли на шпагат, но не успя да стигне навреме до топката, за да я вкара в опразнената врата. В края на мача Руи Патрисио се намеси чудесно, отразявайки удар с глава на Торес. В добавеното време на срещата Алваро Морато излезе сам срещу вратаря, но изстрелът му срещна горната греда на Португалия!

Стартови състави:

Испания (4-3-3): Унай Симон, Маркос Йоренте, Аймерик Лапорт, Пау Торес, Хосе Гая, Тиаго Алкантара, Серхио Бускетс, Фабиан Руис, Пабло Сарабия, Алваро Мората, Феран Торес

Португалия (4-3-3): Руи Патрисио, Рафаел Гереро, Жозе Фонте, Пепе, Нелсън Семедо, Ренато Санчес, Данило, Серджо Оливейра, Диого Жота, Жоао Феликс, Кристиано Роналдо

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ Испания - Португалия?

ПРЕДИ МАЧА

И двата тима влизат в двубоя в отлична форма. В последните си 10 мача и единият, и другият отбор претърпяха само по 1 загуба, в повечето от другите постигнаха победи. Заслужава си да се спомене крупната победа на Испания над Германия в Лигата на нациите - 6:0.

В кадрово отношение ощетеният тим тази вечер е този на Португалия. Селекционерът Фернандо Сантош е дал почивка на играчите си, участвали във финалите на клубните евротурнири - Диаш, Кансело и Бернардо Силва играха финал в Шампионска лига за Манчестър Сити, а Бруно Фернандеш беше на финал в Лига Европа с Манчестър Юнайтед.

В тима на Испания също има такива играчи в лицето на Де Хеа, Морено, Феран Торес, Пау Торес и Лапорт. Тяхната значимост за отбора обаче е малко по-малка в сравнение с липсващите за Португалия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички