Испания ще покаже срещу Швеция фаворит ли е и сгреши ли Енрике със състава за Европейското първенство


Испания ще покаже срещу Швеция фаворит ли е и сгреши ли Енрике със състава за Европейското първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

3169 0

Четвъртият ден от Европейското първенство по футбол ни е подготвил още футболен екшън (ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ ВИЖТЕ ТУК), като днес предстои да гледаме един от фаворитите за спечелването му. Тимът на Испания започва участието си на Евро 2020 с мач срещу Швеция от група Е, където са още отборите на Полша и Словакия. SportLive ви представя всичко, което трябва да знаете преди Испания - Швеция:

КОГА Е МАЧЪТ ИСПАНИЯ - ШВЕЦИЯ?

Двубоят на стадион "Ла Картуха" в Севиля затваря днешната програма. Той ще започне в 22,00 часа. Тази среща, както и всички останали, ще можете да следите - Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Двата отбора бяха ударени още преди старта на шампионата от призрака на COVID-19. Положителна проба за вируса дадоха Серхио Бускетс и Диего Йоренте от състава на Луис Енрике, а впоследствие се появи информация, че не са заразени. Въпреки това рискът да пропуснат мача е голям. Заради този проблем испанците се ваксинираха преди няколко дни групово, което също може да повлияе на състоянието на титулярите.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Проблемите на Швеция са аналогични - положителни проби за вируса дадоха Деян Кулушевски и Матиас Шванберг. При тях повторните тестове потвърдиха наличието на заразата и те със сигурност пропускат мача тази вечер. Скандинавският тим е ощетен и от гледна точка на факта, че голямата им звезда Златан Ибрахимович пропуска турнира, въпреки че се върна в националния отбор точно преди Евро 2020. Нападателят на Милан е контузен.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

"Ла Фурия" се намира в чудесна форма и не е губила мач от октомври 2006 г. Въпреки това тимът не е на Европейското с оптималния си състав, а в последния си мач преди континенталната надпревара завърши 0:0 срещу Португалия. "Тре конур" също влизат с чудесна статистика на Европейското - те имат 6 победи в последните си 7 мача.

В състава на Луис Енрике има и младост, и опит, но феновете все още не са се успокоили по повод факта, че селекционерът не повика капитана на тима Серхио Рамос, както и който и да е футболист на Реал Мадрид.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Испания: Симон, Аспиликуета, Лапорт, П. Торес, Алба, Йоренте, Родри, Педро, Морено, Мората, Ф. Торес,

Швеция: Олсен, Лустиг, Линдельоф, Даниелсон, Аугустинсон, Ларсон, Екдал, Олсон, Форсберг, Исак, Берг

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ

* Двата отбора са играли един срещу друг 9 пъти досега, като предимството е на страната на Испания - 5 победи, 2 равенства, 2 загуби.

* Тези съперници бяха такива и в квалификациите за същия турнир. В Мадрид "Ла Фурия" победи с 3:0, а в Стокхолм завършиха наравно 1:1.

* Швеция е участвала във финалната фаза на Европейско 6 пъти, а най-добрият ѝ резултат е полуфиналът на домашното Евро 1992.

* Испания пък има 10 участия и 3 победи - 1964, 2008 и 2012 г.

А ето къде можете да гледате зрелищния двубой

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички