Кръв, епични голове и сензация №1 на Европейското по футбол в ден №4, който прати Франция в паника!


Кръв, епични голове и сензация №1 на Европейското по футбол в ден №4, който прати Франция в паника!
Снимка: Колаж: SportLive.bg

3400 0

В ден 4 (17.06) на Европейското първенство по футбол 2024 станахме свидетели на нова порция прелюбопитни двубои с участието на големи фаворити. Това са Франция и Белгия, които разочароваха феновете, но "петлите", все пак, победиха Австрия (1:0). 

Франция не е убедителна на старта

Белгия не успя да стори същото срещу Словакия и след две отменени попадения на Ромелу Лукаку се стигна до първата огромна изненада на форума в Германия. 

Трябва да се даде заслуженото и на първия победител за деня - Румъния. Северната ни съседка не остави никакви шансове на Украйна, която бе разбита с 0:3. 

Румъния срещу Украйна

Програмата бе открита в 16:00 часа с дуела между Румъния и Украйна. От ролята на аутсайдер северната ни съседка изненадващо разби опонента с класическото 3:0 в мач, който изигралият много силен сезон с Реал Мадрид Андрий Лунин ще иска бързо да забрави. Именно стражът носеше вина за първите два гола.

Украйна започна със смазващо предимство при притежанието на топката, но тогава падна и един от най-красивите голове на Евро 2024 до момента. Той бе дело на Николае Станчу. След това пък Денис Ман се отличи с две асистенции - първо за далечен изстрел на Разван Марин, а след това с отлична техника, предоставяйки топката на Денис Драгушин на метър от празната врата.

Станчу зарадва румънците

Така Денис Ман се превърна в първия играч на страната си, който дава две или повече асистенции в един мач на голям турнир след Джордже Хаджи срещу Колумбия (САЩ '94).

Това бе най-голямата победа някога за страната на голям форум (европейско или световно). С 29% притежание на топката обаче записаха най-ниския показател в този аспект за отбор, който побеждава на европейско (от 1980 насам).

Белгия срещу Словакия

Изглежда, че това ще е групата на изненадите, след като Словакия успя да победи абсолютния фаворит Белгия, който е на третото място след първия кръг.

Победата на Словакия над Белгия е най-големият шок в историята на европейско, ако се гледа от ранглистата на ФИФА! Има 45 места разлика между отборите. За загубата като голям грешник може да се сочи Ромелу Лукаку, който се отличи с куп пропуски. Два, от които бяха още преди гола на Словакия, а се стигна и до две отменени попадения на нападателя.

Белгия пропусна четири големи шанса, определени от Opta, в този мач. Това се случва за първи път от Евро от 1980 г. срещу Испания (също четири).

Австрия срещу Франция

Франция тръгна с победа на Европейско първенство по футбол 2024. Австрия имаше нещастието да загуби след автогол на Максимилиан Вьобер в 38-ата минута (0:1).

Възпитаниците на Ралф Рангник се представиха достойно и през първата част имаха сериозен период на осъществен натиск, но голово положение успяха да осъществят едва след изтичането на редовното време.

Контузията на Мбапе

Килиан Мбапе бе "виновникът" за единствения гол, но погледите са насочени към него, но поради негативна причина. Той разби носа си при опит да вкара в заключителните минути след сблъсък с играч на Австрия. Последствията? Брутално счупен нос за Мбапе и паника във Франция

На негово място се появи Оливие Жиру и доскорошният таран на Милан се превърна в най-възрастния играч в историята на "петлите". Със своите 37 години и 261 дни нападателят задмина Стив Манданда.

Н'голо Нканте направи силно завръщане в националния отбор и се превърна в едва втория "петел", който се подвизава, а играе извън Европа (Ал Итихад) след Жиняк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички