Ясен е 1/8-финал №2 на Европейското по футбол: Голям фаворит за трофея среща 1/2-финалист от Евро 2020


Ясен е 1/8-финал №2 на Европейското по футбол: Голям фаворит за трофея среща 1/2-финалист от Евро 2020
Снимка: GettyImages

2832 0

Остана само още един ден от груповата фаза на Европейското първенство по футбол 2024. А след като се изиграха последните срещи от групи C и D, вече официално и категорично е ясен още един осминафинален дуел на континенталната надпревара.

Германия - Дания е 1/8-финал номер 2 на Евро 2024 - ето кога играят

Германия - Дания на Евро 2024

Още: Пълна ТВ програма на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде гледаме всеки двубой - мачовете на истината започнаха

След като вчера (24.06) научихме, че осминафинал номер 1 противопоставя в Берлин Швейцария и Италия, сега разбрахме и осминафинал номер 2 - той ще бъде между Германия и Дания и ще се състои в Дортмунд. И двете срещи са на 29 юни, като Бундестима и "червения динамит" се изправят един срещу друг в 22:00 часа българско време.

Припомняме, че Дания игра на полуфиналите на последното европейско първенство, когато загуби драматично (и според мнозина непсраведливо) от Англия в продълженията. Германия обаче е един от големите фаворити на Евро 2024, а домакинският фактор определено им действа като крила.

До този дуел се стигна, след като Германия оглави група А. Селекцията на Юлиан Нагелсман се измъкна с гол в последните минути срещу Швейцария, за да задържи лидерската си позиция. В противен случай щеше да се изправи срещу Италия.

Още: Класиране | резултати | голмайстори | програма на Европейско първенство по футбол

Дания завърши наравно и в третия си мач от групата - 0:0 срещу Сърбия. "Червения динамит" бе с напълно равни показатели със Словения, включително и по феърплей точки, като остана втори заради по-доброто си представяне в квалификациите за Евро 2024.

Вижте (до момента) всички 1/8-финалисти на Европейското първенство по футбол 2024 (ОБНОВЯВА СЕ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички