Кай Хавертц: Всички тъжим, че Льов напуска Германия, той е най-добрият


Кай Хавертц: Всички тъжим, че Льов напуска Германия, той е най-добрият
Снимка: Getty Images

1665 0

Кай Хавертц възхвали напускащия германския национален отбор селекционер Йоахим Льов. Според офанзивния играч това е „най-големият наставник” в историята на страната и призна, че играчите са разочаровани, че той вече няма да води Бундестима.

Анонсът за напускане на треньора стана ясен преди началото на Евро 2020, като 61-годишният треньор още тогава призна, че след края на континенталната надпревара няма да води Маншафта.

Човекът, извел Германия до световната купа през 2014-а, както и до финала на Евро 2008, ще бъде заменен от Ханзи Флик, а Хавертц вярва, че новият селекционер има какво да даде на отбора.

„За нас е много тежко, тъй като смятам, че това е най-големият треньор в историята на Германия. Цялата страна се гордее с него, както и ние – играчите”, каза Хавертц след поражението с 0:2 от Англия.

„Кариерата му е невероятна и сме разочаровани, че не успяхме да стигне до края заради него и какъв чудесен човек е”.

Германия имаше едва три точни удара при загубата от „трите лъва, а Хавертц отличи едно от спасяванията на Джордан Пикфорд в началото на втората част след негов удар.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

След първия гол на островитяните на Стърлинг огромен шанс се откри пред Томас Мюлер, но Хавертц отказа да вини играча на Байерн Мюнхен за отпадането на Германия.

„Мисля, че всички офанзивни играчи имахме добри възможности. Не е само до Томас или до някой друг, а целият отбор. Можеше да създадем още шансове, но не успяхме и е трудно да приемем съдбата си. Англия разполага с добър състав от добри играчи. Ние също имаме такива и сме тъжни, че загубихме. Трябва да продължим напред, колкото и да ни е трудно”, каза плеймейкърът на Германия. А какво се случи по време на химните на Англия и Германия, вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички