Капитанът на Унгария Собослай съсипа УЕФА и съдиите след инцидента с Варга


Капитанът на Унгария Собослай съсипа УЕФА и съдиите след инцидента с Варга
Снимка: GettyImages

1230 0

Победата на Унгария срещу Шотландия от група „А“ на Европейското първенство по футбол завърши 1:0 в полза на Маджарите. Буквално в последните секунди от срещата нападателят Кевин Чобот отбеляза ценния гол за унгарците и запази техните надежди за класиране в елиминационната фаза.

Случващото се на терена обаче остана на заден план след инцидента, настъпил в 68-та минута. Тогава вратарят на шотландците Ангъс Гън излезе от голлинията си в опит да достигне пръв до топката и се сблъска неприятно с Барнабас Варга. Това наложи моментална намеса от страна на медицинския щаб и пострадалият футболист беше изнесен от игрището. За щастие след мача се разбра, че Варга е в стабилно състояние и няма опасност за живота му.

Барнабас Варга

Капитанът на Унгария Собослай поиска промени от УЕФА

Още: Една тлъста лъжа: Историята на малчугана, "пленил" Кристиано Роналдо на Европейското първенство по футбол

Звездата на Ливърпул Доминик Собослай говори пред медиите след края на срещата и поиска да види промени в протоколите на УЕФА, касаещи настъпили медицински спешни случаи.

Барнабас Варга

„Варга е добре, в болницата е все още. Той се нуждае от операция на лицето и носа. Доколкото разбрах, тя ще се състои утре. Ситуацията беше много неприятна, усещането беше болезнено“, сподели халфът на Унгария относно случващото се около своя пострадал съотборник.

„Не съм напълно наясно какво пише в протоколите, но ако нашите доктори казват, че трябва веднага да се помогне, то за мен не трябва да се чака разрешение от официалните лица да се окаже помощ. Дори и съдията да не позволява влизането на медицинските лица, те независимо от това трябва да се притекат на терена и да видят какво се случва. Ако не е нещо сериозно, те просто ще излязат и мачът ще продължи. Но няколкото секунди по-ранно оказване на помощ могат да се определящи в такива ситуации“, коментира Собослай протоколите на УЕФА и неговото желание те да бъдат преразгледани.

Още: Всички 1/8-финалисти на Европейското първенство по футбол 2024 (ОБНОВЯВА СЕ)

Марко Роси: Няма опасност за живота на Варга, но Европейското приключи за него

До часове: На Европейското първенство по футбол 2024 пада най-старият рекорд на европейски - ас на Ливърпул го подобрява

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички