Кейн показа как се прави пред цяла Европа, но безличната Англия се спъна в Дания на Европейското по футбол 2024 (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Кейн показа как се прави пред цяла Европа, но безличната Англия се спъна в Дания на Европейското по футбол 2024 (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

2621 0

Англия не успя да тръгне с две поредни победи и на 17-ото Европейското първенство. “Трите лъва” изиграха втори разочароващ мач, но днес възпитаниците на Саутгейт не стигнаха до трите точки срещу Дания.

Те победиха Сърбия преди четири дни с измъчено 1:0, но срещу “червения динамит” спорът завърши без победител - 1:1. Попаденията паднаха още до края на първото полувреме чрез Кейн (18') и Хюлманд (34'). 

Попадението бе по-специално за тарана на Байерн Мюнхен, който сумарно от последните четири големи турнира, има повече попадения от всеки друг европеец (13). Кейн има 6 попадения от Световното в Русия, 2 в Катар и още 4 на ЕВРО 2020 преди гола си срещу Дания. 

"Червена лампа" за англичаните трябва да е превесът на датчаните по отличителни параграфи като контрол на топката (51%), голови положения (7:4) и създадени ситуации (16:12). 

Дания със силен мач

Минути отново не получи голямата изненада на изминалия сезон - Коул Палмър. Сега Англия ще трябва да гарантира класирането си в последния кръг, когато ще се изправи срещу Словения. 

"Трите лъва" остават на първото място с 4 точки, Дания и Словения имат по 2, а Сърбия има само 1. Всеки отбор от група С има шанс да продължи напред. 

Първо полувреме 

По-малко от 30 секунди отне на Пиер-Емил Хойберг, за да отправи първия удар в мача. След изминаването на четвърт час те вече бяха общо два, след като един неточен отправи и Англия. 

ГОЛ! Англия поведе чрез Хари Кейн в 18-ата минута. Кристенсен сгреши жестоко по левия фланг на "червения динамит" и нападателят на Байерн Мюнхен се възползва от последвалото ниско центриране на Уолкър - 1:0!

ГОЛ! Дания продължи традицията да вкарва във вратата на англичаните. "Червеният динамит" изравни чрез Мортен Хюлманд в 34'. Полузащитникът на Спортинг Лисабон стреля от сериозна дистанция и не остави шансове на Пикфорд - 1:1!

Вижте ГАЛЕРИЯ от Дания - Англия!

Второ полувреме

10 минути след почивката "трите лъва" вече бяха създали две голови положения, но реалните опасности пред една от двете врати липсваха. Броени секунди по-късно бе оставено пространство пред Фодън и с последвалия му удар топката се озова с десния страничен стълб. 

В 62' Конър Галахър получи жълт картон и се превърна в първия национал на Англия, официално предупреден на Европейското в Англия. 

Заключителните 20 минути продължиха без Хари Кейн, Букайо Сака и Фил Фодън, тъй като бяха заменени от Боуен, Уоткинс и Езе. 

Нападателят на Астън Вила отправи своя първи удар в мача само 114 секунди след появата си на терена, но голям проблем за "трите лъва" е броят непредизвикани грешки. 

Стартови състави

Дания: Шмайхел, Андерсен, Вестегор, Кристенсен, Мееле, Кристиансен, Винд, Хойберг, Хюлманд, Ериксен, Хойлунд;

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Гуехи, Трипиър, Райс, Александър-Арнолд, Белингам, Фодън, Сака, Кейн;

Преди мача

Символичният домакин започва турнира с 1:1 срещу отписваната Словения. Междувременно Англия победи с 1:0 Сърбия и не успя да задоволи високите очаквания на феновете.

На последното Европейско селекциите се изправиха една срещу друга и Англия победи с 2:1 едва след продължения. За днешният двубой само Люк Шоу е под въпрос.  

Ситуацията в групата преди изиграването на мача е следната: Първа е Англия с актив от 3 пункта с 1 отбелязан гол и 0 допуснати. Следвани от Дания с 1 точка, 1 вкаран гол и 1 допуснат, като абсолютно същото се отнася за третия Словения. Последна е Сърбия с 0 пункта, 0 вкарани гола и 1 допуснат.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички