Кога и къде по ТВ да гледаме големия финал на Европейското по футбол - в колко часа започва?


Кога и къде по ТВ да гледаме големия финал на Европейското по футбол - в колко часа започва?
Снимка: GettyImages

27085 0

Сякаш на един дъх - изминаха 50 мача от Европейското първенство по футбол 2024. А след като във вторник (09.07) и в сряда (10.07) се изиграха и полуфиналните дуели, вече знаем и кои две страни ще се изправят в пряк сблъсък за трофея от континенталната надпревара в Германия.

Началото на Евро 2024 бе ударно - маратон от мачове в груповата фаза. Цели 36 двубоя в рамките на 13 дни. Зрителите станаха свидетели на впечатляващите 81 попадения, което прави средно по 2.25 на дуел от групите.

След това дойде елиминационната фаза и още на осминафиналите актуалният носител на трофея Италия напусна надпреварата, след като бе отстранена от Швейцария. От другата страна пък се оформи жесток поток с участието на Испания, Германия, Португалия и Франция, като всички те играха на четвъртфиналите.

Соченият за голям фаворит преди началото на надпреварата отбор на Англия имаше късмет в своя поток и така и не срещна голяма сила (без да го казваме с каквото и да е неуважение към Нидерландия). Имаше от всички - много драма, мачове с продължения, такива с дузпи, автоголове, красиви попадения. Сега обаче е време за финала.

Къде да гледаме Евро 2024 в София - 4 идеални места за това

Финалът на Евро 2024: Испания срещу Англия?

Най-логичното се случи и Испания бе първият тим, класирал се за финала. "Ла Фурия" спечели всичките си мачове до момента (въпреки че единият бе след продължения срещу Германия) и по този начин се превърна в първата страна с шест победи на европейско (както и с шест поредни успеха). На полуфиналите иберийците сразиха Франция с 2:1 след обрат още в първото полувреме, започнал с изумително попадение на Ламин Ямал, който пък стана най-младият голмайстор на европейски и световни първенства. По пътя си страната се справи последователно с Хърватия, Италия, Албания (в груповата фаза), Грузия (осминафинал), Германия (четвъртфинал) и Франция (полуфинал).

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Във втория полуфинал интригата бе налице - особено през първата част, но в крайна сметка Англия надделя с 2:1 над Нидерландия.

"Трите" лъва отново вкараха в добавеното време на двубоя, като резервата Оли Уоткинс хвърли в екстаз английските фенове. Преди това Шави Симонс откри резулатата с втория най-бърз гол на полуфинал, а хари кейн вкара от дузпа, превръщайки се в първия англичанин с 15 гола на големи международни турнири.

Припомняме, че на 1/8-финала срещу Словакия англичаните отново вкараха в добавеното време чрез Джуд Белингам, за да вкара двубоя в продължения. Там бързо решиха нещата в своя полза. На 1/4-финала отново не блестяха, но след дузпи отстраниха Швейцария. В груповата фаза отборът на Гарет Саутгейт записа две равенства срещу Словения и Дания, както и победа над Сърбия.

Така "трите лъва" стигнаха до втори пореден финал на Европейско първенство, като преди 3 години загубиха от Италия.

Испания - Англия: Коя телевизия ще излъчва финала на Европейското по футбол и в колко часа започва?

Големи звезди една срещу друга за голямото отличие на Евро 2024!

Големият финал ще се състои в Берлин, като ще бъде проведен в неделя - 14-и юли. Символичен домакин на дуела ще бъде Испания. Мачът ще започне в 22:00 часа българско време и ще бъде излъчен пряко по БНТ 1, БНТ 3, Нова и Диема спорт 3. Освен това ще можете да следите големия финал на Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички