"Куман няма никакво право да се оплаква за дузпата": Футболната карма, която застигна нидерландския наставник 31 години по-късно (ВИДЕО)


"Куман няма никакво право да се оплаква за дузпата": Футболната карма, която застигна нидерландския наставник 31 години по-късно (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

782 0

Англия осигури своето място на финала от Европейското първенство по футбол, но не и без помощта на едно дискусионно решение, което отиде в нейна полза.

Дузпата срещу Хари Кейн

Дузпата, която беше отсъдена през първото полувреме за „трите лъва“ срещу нидерландците, остави сред наблюдаващите двубоя редица въпросителни.

Футболната карма

Някои сметнаха този момент от мача като частица късмет за Англия, други го отдадоха на допусната грешка от страна на съдията Феликс Цвайер, но трети сметнаха дузпата за футболна карма.

Те припомниха една игрова ситуация отпреди 31 години между същите съперници, в която Дейвид Плат се откъсва сам срещу вратаря на Нидерландия, но настоящият селекционер на „лалетата“ Роналд Куман го задържа за ръката и спира 100%-процентова възможност.

Плат и Куман

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Въпреки неправомерните си действия, той получава единствено жълт картон. За капак бившият защитник след това отбелязва и победния гол в срещата, което още повече кара английските фенове да негодуват от това, че не са го изгонили. В края на квалификациите Англия не успяват да се класират на Световното през 1994 година, което още повече принася важност на този инцидент.

Още: Олмо срещу Кейн: Финалът на Европейското първенство по футбол ще реши ожесточена битка

Куман не може да се оплаква от това решение

Бившият английски футболист и настоящ анализатор Джейсън Кънди също коментира тази тема и добави, че Роналд Куман няма право да критикува ситуацията с дузпата заради станалото с него преди 31 години.

„Тук е важно единствено мнението на съдията. Честно казано, изобщо не ми пука за това, че някои хора не са съгласни с дузпата. Куман няма правото да излезе и да се ядосва за това, защото и той срещу Дейвид Плат можеше да получи по-сурова санкция, но се отърва, на това е способен футболът. Това е футболът. Понякога работи за теб, в други моменти - против теб. В изминалия мач решението отиде за нас и въобще не ми пука", коментира Кънди ситуацията.

Още: В Реап Мадрид са на тръни: Джуд Белингам ще се оперира след края на Европейското първенство по футбол

Подкрепа за Гарет Саутгейт от Англия: ФА взима изненадващо решение след Европейското по футбол?

3 причини ЗАЩО Англия ще победи Испания и ще спечели Европейското първенство по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички