Мбапе? НЕ! Друг играч на Реал Мадрид се нареди до Белингам на Европейското първенство по футбол 2024


Мбапе? НЕ! Друг играч на Реал Мадрид се нареди до Белингам на Европейското първенство по футбол 2024
Снимка: GettyImages

1075 0

Досега са двама футболистите от испанската Ла Лига, които спечелиха приза за играч на мача в своите двубои от Европейското първенство по футбол. Първият от тях стана звездата на английския национален тим и Реал Мадрид Джуд Белингам, който помогна на своята страна да надвие трудно здравия състав на Сърбия. Той успя да надиграе безспорно във въздуха бранител на сърбите и с глава откри резултата в 13-та минута. Това се оказа и единственият гол в срещата от група "C", който подпечата успешното начало в турнира за Трите лъва.

Джуд Белингам

Трудното начало за Мбапе

Най-новата придобивка на Реал Мадрид се очакваше да започне първенството на Стария континент по по-добър начин. Мнозина смятаха, че още в първия кръг звездата на Франция ще покаже своя голов нюх и ще накаже състава на Австрия. За негово съжаление обаче той не успя да намери целта в няколкото ситуации, които му се откриха. В една от тях Килиан Мбапе дори изпусна, излязъл очи в очи със стража на австрийците, което показа необходимостта неговата форма да се подобри в хода на първенството. За негово голямо нещастие в края на сблъсъка той пострада в сблъсък със съперников играч, който може да го извади от игра за следващата среща.

Килиан Мбапе

Още: Арда Гюлер подобри рекорд на Кристиано Роналдо със снаряд от 118 км/ч (ВИДЕО)

Вторият отличен от Реал Мадрид

Арда Гюлер

Мачът между Турция и Грузия от група „F” на Евро 2024 отново показа защо името Арда Гюлер започва да поражда все повече коментари сред футболните запалянковци. Младият атакуващ полузащитник на Реал за пореден път в последните месеци накара много хора да се впечатлят от неговия безспорен талант. Неговият гол за 2-1 не само върна преднината на турците, но и от рано се превърна в един от претендентите за най-красив гол на турнира, макар от него да са изминали едва няколко дена. Изстрелът му извън наказателното поле достигна до скорост от 118 км\ч и остави съперниковия вратар Мамардашвили напълно безпомощен. С този си гол Гюлер даде предпоставки да се окаже сериозен фактор за надеждите на Турция да прогресира максимално напред на Европейското.

Напълно заслужено след двубоя той получи и наградата за играч на мача. По този начин той се нареди до своя клубен съотборник Джуд Белингам като играчите, които са получили този приз от играещите в Ла Лига.

 

Килиан Мбапе сам е признал пред съотборник кога ще е готов за игра за Франция

Едната прогноза е стряскаща - кога ще може Килиан Мбапе отново да играе на Европейското по футбол?

Джуд Белингам изненада с ново празнуване на гол, което остана скрито при победата на Англия (СНИМКА)

Жозе Моуриньо иска да върне Арда Гюлер под наем от Реал Мадрид във Фенербахче

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички