Мбапе - Роналдо в 4 мача досега: Кристиано е същински звяр в тях и ниже гол след гол - предстои им дуел на Европейското по футбол (ВИДЕО)


Мбапе - Роналдо в 4 мача досега: Кристиано е същински звяр в тях и ниже гол след гол - предстои им дуел на Европейското по футбол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

732 0

В един от четвъртфиналните сблъсъци на Европейското първенство по футбол 2024 ще видим един срещу друг отборите на Португалия и Франция. Това ще бъде и пети случай, в който голямата звезда на световния футбол Килиан Мбапе ще срещне неговия идол и икона на футбола - Кристиано Роналдо.

Срещите между Мбапе и Роналдо - пълно господство за Кристиано

Кристиано Роналдо срещу Килиан Мбапе

Още преди мача французинът заяви, че за него е чест да се изправи срещу 39-годишния португалец, като се изказа изключително ласкаво за него. Мбапе обаче няма нито една победа в четирите официални мача, в които са се срещали до момента.

В същото време Кристиано може да се похвали с изумителните пет гола и една асистенция във въпросните четири мача. Два от тях приключват с победа за тима на Роналдо, а други два - при равен резултат. Ето и кои са въпросните мачове:

Реал Мадрид - ПСЖ 3:1 (2018)

За първи път се срещнаха един срещу друг през сезон 2017/18 в Шампионска лига - на осминафиналите. Тогава Мбапе все още бе тийнейджър, а около него в атака бяха звезди като Неймар и Единсон Кавани. Адриен Рабио даде рано аванс на парижани, но Кристиано блесна с два гола и помогна за обрата.

ПСЖ - Реал Мадрид 1:2 (2018)

На реванша във френската столица Роналдо отново блестеше, като бе замесен и в двете попадения за своя тим. Той откри резултата, а след това асистира на Каземиро за победния гол. Мбапе бе близо до това да вкара, но Кейлор Навас го отказа със страхотна намеса през първото полувреме.

Франция - Португалия 0:0 (2020)

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Първият път, в който се срещнаха на национално ниво, определено разочарова. Това бе дуел от груповата фаза на Лигата на нациите и се състоя пред малко хора заради мерките покрай коронавируса. И двамата играха в мача, но не помогнаха особено на страните си.

Португалия - Франция 2:2 (2021)

"Мореплавателите" и "петлите" бяха в една група с Германия на последното европейско, а тогава сблъсъкът им се превърна в голово зрелище. И разбира се - Кристиано Роналдо отново бе в центъра, реализирайки двете попадения за своя отбор. Бившият му съотборник в Реал Мадрид Карим Бензема пък вкара двата за Франция.

Сега е време за петия мач помежду им. Ще можете да следите срещата помежду им от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички