Най-голямата глупост на Европейското по футбол: Ас на Юнайтед бе забъркан в нея - по неволя


Най-голямата глупост на Европейското по футбол: Ас на Юнайтед бе забъркан в нея - по неволя
Снимка: Gettyimages

810 0

Надеждите на Шотландия да продължат към елиминационната фаза на Европейското първенство по футбол остават живи след точка в здрав мач срещу Швейцария. Отборът, предвождан от Стив Кларк, откри резултата след гол на Скот Мaктоминей в 13-та минута от срещата. За тяхно съжаление обаче бившият играч на Ливърпул Джердан Шакири успя да изравни със страхотен удар извън наказателното поле. След взетата точка Гайдарите все още запазват шансове за класиране към следващата фаза от турнира, като мачът им с Унгария в неделя се очертава изключително ключов в група „A” на Евро 2024.

Шотландия

Недоумение сред феновете

Още: ВИДЕО: Шотландия и Швейцария не излъчиха победител в мач с автогол, отменени попадения и магия от Шакири

Срещата между Шотландия и Швейцария породи дискусии сред хората в социалните мрежи поради едно тактическо решение на Стив Кларк. Селекционерът беше решил халфа на Манчестър Юнайтед Скот Мактоминей да бъде изпълнител на почти всички статични положения по време на двубоя. Множество зрители на този сблъсък останаха изумени от този ход от страна на треньора. Юношата на Юнайтед, висок цели 193 см, е известен сред футболната аудитория с качествата си във въздуха и поради това някои потребители споделиха своето учудване от използването му в този сблъсък.

Стив Кларк

Един от наблюдаващите срещата използва социалната медия „X”, за да изрази възмущението си от това решение. Според него хора като Били Гилмор и Джон МакГин са по-подходящи изпълнители на статични положение, а Мактоминей трябва да се намира в наказателното поле, чакайки центрирания.

Друг потребител на същата социална мрежа определи идеята на Стив Кларк за комична при положение, че полузащитникът е най-голямата голова опасност в състава на шотландците.

Още: Шотландия - Швейцария по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Европейското по футбол?

Повечето хора в тази разразила се дискусия бяха категорични в мнението си, че играчи като Гилмор, МакГин и левият бек на Ливърпул Анди Робъртсън са далеч по-добри изпълнители на корнери и свободни удари от Скот Мактоминей.

 

Светът е "NO SCOTLAND, NO PARTY"! Какво се крие зад химна на Шотландия, който взриви Европейското първенство (ВИДЕО)

Анди Робъртсън вбеси легенда с оправдания за погрома на Шотландия: Изрече само глупости!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички