Не само с гол, но и с рекорд: Квадво Дуа от Лудогорец "разпиля" Унгария, а Швейцария полетя на Европейското първенство (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


Не само с гол, но и с рекорд: Квадво Дуа от Лудогорец "разпиля" Унгария, а Швейцария полетя на Европейското първенство  (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

5127 0

Швейцария успя да победи Унгария с 3:1 в мач от втория ден на Европейското първенство по футбол. "Кръстоносците" постигнаха успеха в Кьолн, като двубоят бе и първият от програмата за ден №2. За момчетата на Мурат Якин се развихри Квадво Дуа, който защитава цветовете на българския шампион - Лудогорец.

ДВУБОЯТ УНГАРИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

Швейцария доминираше през първата част и точно в нея отбеляза и двете си попадения. Първото бе дело на Квадво Дуа от Лудогорец, който влезе в историята на швейцарския футбол, нареждайки се до Кубилай Тюркилмаз (1996) и Фабиан Шер (2016), като единствените "кръстоносци" вкарвали в дебюта си на европейски финали.

Освен това, Дуа се превърна в първия играч от Първа лига, който бележи гол на европейско първенство, играейки в родния елит. Другите две попадения за швейцарците бяха дело на Михел Аебишер и Бреел Емболо, а единственият гол за Унгария бе вкаран от Барнабаш Варга.

Швейцарците вече заемат второто място в група "А" на европейските финали. Момчетата на Мурат Якин имат 3 пункта, колкото и първият Германия, но по-малко отбелязани голове. Унгария пък е трети в класирането с 0 точки. Следващият мач на "кръстоносците" е срещу Шотландия, а "маджарите" ще мерят сили с Бундестима.

ДВУБОЯТ УНГАРИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

РАЗВОЙ НА УНГАРИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 10 минути игра на стадиона в Кьолн феновете и зрителите на мача видяха няколко положения пред вратите на Гулачи и Зомер, но за съжаление нищо по-интересно. Швейцария бе отборът, който наложи ранна доминация, а "маджарите" разчитаха предимно на контраатаки.

В 14-ата минута логичното се случи. Нападателят на Лудогорец - Квадво Дуа, бе изведен сам срещу Гулачи. Той запази спокойствие и го преодоля с лекота за 1:0 в полза на "кръстоносците". Първоначално попадението бе отменено поради засада, но след намесата на ВАР се видя, че голът е редовен. В 20-ата минута се стигна до грешка на Милош Керкез, която изведе Рубен Варгас на стрелкова позиция, той шутира, но вратарят изби в корнер.

 

 

В следващите минути играта в Кьолн се поуспокои. Двата отбора бяха много внимателни в действията си, но продължаваше да си личи, че Швейцария стои доста по-добре на терена, отколкото Унгария. Символичните гости успяха да удвоят преднината си точно преди почивката. Швейцарците организираха брилянтна атака в 45-ата минута, която бе завършена с много точен и плътен удар извън наказателното поле, дело на Михел Аебишер за 2:0.

 

ДВУБОЯТ УНГАРИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира силно за унгарците, които до 50-ата минута създадоха няколко несериозни положения. Точно в 51' Доминик Собослай стреля от разстояние, но ударът му бе много неточен.

Силните минути за "маджарите" продължиха, които изглеждаха тотално преобразени след почивката. В 64-ата минута се стигна до пропуск. Шалай прати страхотно центриране в наказателното поле на "кръстоносците", където Барнабаш Варга се извиси и стреля с глава, но покрай вратата на Ян Зомер.

Логичното се случи в 66-ата минута. Унгария отне топката в средата на терена чрез Адам Наги и веднага прати кълбото до наказателното поле, където бе Доминик Собослай. Футболистът на Ливърпул центрира към Барнабаш Варга, който се реваншира за пропуска си по-рано и вкара с глава за 2:1.

 

Швейцария вкара трети гол срещу Унгария дълбоко в добавеното време в Кьолн. Ян Зомер изрита силно топката напред към половината на Унгария, а Вили Орбан отигра с глава, но вместо към свой съотборник, той достави топката буквално на пътя на Бреел Емболо.

ДВУБОЯТ УНГАРИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

СЪСТАВИ

Унгария: 1. Петер Гулачи, 19. Барнабаш Варга, 11. Милош Керкез, 2. Адам Ланг, 8. Адам Наги, 6. Вили Орбан, 4. Атила Салай, 10. Доминик Собослай, 5. Атила Фиола, 20. Роланд Шалай, 13. Андраш Шефер

Швейцария: 1. Ян Зомер, 5. Мануел Аканджи, 17. Рубен Варгас, 3. Силван Видмер, 10. Гранит Джака, 18. Квадво Дуа, 20. Мишел Ебишер, 19. Дан Ндойе, 13. Рикардо Родригрес, 8. Ремо Фройлер, 22. Фабиан Шер

Преди двубоя Унгария - Швейцария

И двете селекции със сигурност са гледали внимателно другия мач от своята група между Германия и Шотландия, в който домакина на турнира го откри с разгромна победа с 5:1 и направи много сериозна заявка, че се цели само и единствено в първото място.

Унгария и Швейцария определено са двата отбора, за които се смята, че е най-вероятно да се борят със страната домакин за първите две места в група А. Двете селекции започват кампаниите си със сблъсък, който може да бъде решаващ при определянето на това кой ще продължи директно към последните 16 тима.

До момента унгарци и швейцарци са се изправяли един срещу друг общо 9 пъти и всеки един от тях е бил или на квалифиакции за европейско, или световно първенство. "Кръстоносците" могат да се похвалят с 4 победи, "маджарите" с 2, а равенствата са 3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички