Нито Роналдо, нито Мбапе, нито Белингам: Бивш треньор на Реал Мадрид изненада с прогноза за "Златната обувка" на Европейското първенство


Нито Роналдо, нито Мбапе, нито Белингам: Бивш треньор на Реал Мадрид изненада с прогноза за "Златната обувка" на Европейското първенство
Снимка: GettyImages; колаж; Sportlive.bg

12486 0

Очертава се много здрава битка за индивидуалното отличие "Златна обувка" на Европейското първенство по футбол. Бившият мениджър на Реал Мадрид и национален селекционер на Англия - Фабио Капело "отсвири" фаворитите Кристиано Роналдо, Килиан Мбапе и Джуд Белингам, като посочи Хари Кейн за своя фаворит.

Хари Кейн пред трите звезди?

Със сигурност не всеки би избрал Кейн пред Мбапе, Белингам и не на последно място Кристиано Роналдо. Капело е познат със смелите си прогнози и отново направи такава.

Още: Треньорът на Чехия изненада с това, което каза за Кристиано Роналдо след мача на Европейското първенство по футбол

"Силно се надявам и вярвам, че Хари Кейн ще спечели "Златната обувка". Аз съм италианец, но подкрепям Англия, те са моят фаворит", категоричен бе Фабио Капело.

Капело иска Кейн да е голмайстор на Евро 2024

30-годишният Кейн е в отлична форма, като регистрира 44 гола и 12 асистенции в 45 мача в различни състезания за Байерн Мюнхен миналия сезон. Голмайсторът на Англия за всички времена (63 гола) също спечели европейската "Златна обувка" с 36 гола в 32 мача конкретно в Бундеслигата.

"Трите лъва" пък започнаха кампанията си на Евро 2024 без феерии, но с победа - минимална 1:0 срещу Сърбия. На 20 юни (четвъртък) те ще мерят сили с Дания във втория си мач от група "C".

Още: Селекционерът на Португалия с една забележка: Ето какво ще изисква от Кристиано Роналдо и компания на Европейското първенство

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички