Официално: Колосалните суми пари, които всеки тим на Европейското първенство по футбол ще вземе


Официално: Колосалните суми пари, които всеки тим на Европейското първенство по футбол ще вземе
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2154 0

Европейското първенство по футбол 2024 "чука на вратата" - а на 14 юни тя ще бъде отворена. 24 отбора влизат в мечтани битки - едни с цел големия трофеи, а други - с цел исторически постижения и максимално силно представяне.

Разбира се, когато говорим за толкова голям форум, финансовият аспект също играе сериозна роля. Изпълнителният комитет към Европейската футболна централа (УЕФА) взе официално решение на среща в Хамбург относно това как да бъдат разпределен общият фонд.

Наградният фонд за Европейското първенство по футбол 2024

Общо 331 милиона евро ще бъдат раздадени на 24-те отбора, като всеки от тях има гарантирани най-малко 9,25 милиона евро - само за участието си. Дават се бонуси и за всички мачове в груповата фаза, стига да бъдат печелени точки. Всяка страна ще прибира по 1 милион евро за победа и по 500 000 евро за равенство.

ПЪЛНАТА ТВ ПРОГРАМА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ - КОГА И КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ВСЕКИ МАЧ НА ЕВРО 2024 - ОТ ОТКРИВАЩИЯ МАЧ ДО ФИНАЛА

При достигане до елиминациите се получават допълнителни 1,5 милиона евро. Отборите, които се справят със съперниците си на осминафиналите и се класират за четвъртфиналите, ще получат още 2,5 милиона евро. А попадане сред 4-те най-добри и участие на полуфинала носи по 4 милиона евро.

Достигането до финала пък гарантира нови поне 5 милиона евро, като това е сумата, която останалият на второ място ще прибере. За големия победител тя ще бъде 8 милиона евро.

Колко най-много пари може да спечели победителят на Евро 2024?

Трофеят на Евро 2024

Сметката показва, че максималната сума, която една държава може да прибере, е 28,25 милиона евро. Тя е достижима, само ако победителят на Евро 2024 запише победи и в трите си мача от груповата фаза. *Данните са от официалния сайт на UEFA.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички