Окончателно: Колко пари взе Лудогорец от Европейското по футбол - Англия им "спря кранчето"


Окончателно: Колко пари взе Лудогорец от Европейското по футбол - Англия им "спря кранчето"
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

13273 0

За първи път в историята футболист от Първа лига игра на четвъртфиналите на континентално първенство. Става въпрос за нападателя на Лудогорец Квадво Дуа, който отпадна на тази фаза с неговата Швейцария след поражение с дузпи от Лудогорец.

Дуа не се появи в игра в големия мач, но все пак може да се похвали с попадение за "кръстоносците" на форума в Германия. Той се разписа в първия мач на своя тим при победата над Унгария, като откри резултата с първия си добър шанс.

Както е известно, УЕФА дава компенсация на всички клубове, които са изпратили играчи на Евро 2024. Има три групи, като Първа лига е в последната от тях. Така Лудогорец получаваше по 2900 евро на ден за всеки състезател, който е изпратил там. По-големите клубове получаваха и доста по-сериозна компенсация.

Колко пари ще получи Лудогорец от УЕФА за Дуа и Пьотровски на Евро 2024?

И Квадво Дуа от Лудогорец приключи на Евро 2024

Другият футболист на "орлите", който бе на Европейското, бе полузащитникът на Полша Якуб Пьотровски, който отпадна още в груповата фаза. Споменатата сума, с която УЕФА компенсира Лудогорец, започна да се начислява 10 дни преди началото на турнира.

Така за Пьотровски бяха отброени 23 дни, за които разградчани ще приберат 66 700 хиляди евро. Квадво Дуа пък се задържа в надпреварата по-дълго и за него ще бъдат заплатени допълнителни 95 700 евро за 33-те дни, в които бе там.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Окончателно общата сума, която Лудогорец ще вземе, се равнява на 162 400 евро, което е над 320 хиляди лева. А Лудогорец вече очаква своя звезда да помага в Шампионска лига след отпадането му на Евро 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички