Откупната клауза на една от изгряващите звезди на Европейското бе съобщена - кой е фаворит за подписа му?


Откупната клауза на една от изгряващите звезди на Европейското бе съобщена - кой е фаворит за подписа му?
Снимка: Gettyimages

8037 0

Вчерашният двубой от Европейското първенство по футбол между Испания и Италия завърши при резултат 1-0 за Ла Роха, които показаха впечатляваща игра в хода на срещата.

Нико Уилямс

Едно от имената, които продължиха да блестят за техния тим е 21-годишното ляво крило на Атлетик Билбао Нико Уилямс. Фланговият играч за втори пореден път попадна в стартовите единадесет на испанците и успя отново да прикове вниманието към себе си. Огромни трудности срещу него изпита и опитният бек на италианците Джовани Ди Лоренцо, който на няколко пъти беше елегантно задминат от младия си съперник. Нико и Ламин Ямал, другата млада надежда за Испания, тероризираха през целия мач защитата на Италия чрез своята бързина, повратливост и креативност в последната третина от терена.

С ганайски корени, но играещ за Испания

Нико и Инаки Уилямс

Вчерашният сблъсък беше неговият 16-ти двубой за испанците. Въпреки своите ганайски корени, Нико Уилямс е израснал в Испания и това е решаващо да предпочете да представлява тях. По – големият му брат обаче , Инаки Уилямс, който е и негов съотборник на клубно ниво за състава на Атлетик Билбао, решава през 2022 година да играе за националния отбор на Гана. Така че в бъдеще не е изключено двамата да се срещнат един срещу друг на международната сцена.

Още: Младок срещу палач: Две звезди решават дербито на Европейското първенство Испания - Италия

Каква е цената му

След успешния сезон, който младият футболист изпрати, много отбори се заинтересуваха от услугите му. Според световноизвестната медия “ESPN” в договора му има освобождаваща клауза, равняваща се на 43 млн. паунда.

Редица фенове, които изгледаха неговото представяне вчера, използваха социалните мрежи, за да приканят своите любими клубове да активират действащата клауза и да откупят възможно най-бързо правата му.

Интересът на Барселона

Още: Какъв ти Ендрик, какъв Ламин Ямал?!? Талантът на Нико Уилямс няма край! (ВИДЕО)

Не стихват слуховете за голям интерес от страна на Барселона към играча. Те се засилиха и след скорошното изказване на Ламин Ямал, който в свое интервю изяви своето желание неговият клубен отбор да привлече Нико Уилямс.

Ламин Ямал

„Нико е страхотен футболист и се надявам в бъдеще да мога да споделям една и съща съблекалня с него. Разбира се, изборът си е изцяло негов. Ние се разбираме много добре. Още от първата ми повиквателна намерихме общ език и станахме много бързо приятели. Той е такова крило, което се надиграва със съперниковия бек, преодолява те с невероятната си бързина. Показва смелост, не се притеснява на терена и това ни помага страшно много. Ако решението беше в мои ръце, със сигурност щях да го привлека", изказа своите суперлативи Ламин Ямал относно своя съотборник в националния тим Нико Уилямс и може би бъдещ такъв и на клубно ниво.

Барселона има специален план за Ламин Ямал, за да не се контузва - намесена е дори Испания

"Перлата на Испания" - футболист на Реал Мадрид възхвали колега от Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички