Полша - Нидерландия по ТВ: Кога и къде да гледаме мача от Европейското по футбол?


Полша - Нидерландия по ТВ: Кога и къде да гледаме мача от Европейското по футбол?
Снимка: Getty Images/ Колаж: Sportlive.bg

2828 0

Поредният ден от Европейското първенство по футбол е на хоризонта. В ден №3 от надпреварата още 6 отбора ще изиграят първите си мачове в Германия. Полша и Нидерландия откриват програмата, като това ще е и първият сблъсък от група D. Другите два тима от групата - Франция и Австрия, ще стартират малко по-късно.

Коя телевизия ще излъчи двубоя между Полша и Нидерландия?

Срещата между двете селекции е от 16:00 часа българско време и ще бъде предавана пряко по БНТ и БНТ 3. Срещата между Полша и Нидерландия, както и всичко интересно около Евро 2024 може да следите и НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Срещата е много важна за двата тима, тъй като френският национален отбор се откроява като големия фаворит и битката ще е за второто място. И именно днешният сблъсък може да даде някои отговори кой ще е с предимство за него.

Полша страда срещу Нидерландия

Още: Евро 2024: Пали се фитилът на две взривоопасни групи - злоба, мъст и зрелище

Нидерландия има лидери, които очаква да я поведат

Полша стигна до своето пето поредно Европейско първенствп, но Холандия остава проблемен отбор за поляците, които не са побеждавали в последните си 12 срещи с "лалетата" (равенства - 5 и загуби - 7). Последната им победа е с 2:0 в квалификациите през май 1979 г., повече от девет години преди техния 35-годишен талисман Роберт Левандовски да се роди. Той ще пропусне днешния сблъсък заради контузия.

Треньорът на Холандия Роналд Куман беше част от холандския отбор, който спечели последното Европейско първенство, което се проведе в Германия, побеждавайки СССР с 2:0 на финала през 1988 година.

Контузиите продължават да бъдат проблем – халфовете Теун Купмайнерс и Френки де Йонг са аут от отбора в подготовката за тези финали, но има други фигури като Върджил ван Дайк, готови да поведат отбора.

Холандия победи 17 различни противника в големи международни турнири и ще се изправи срещу Полша в такъв мач за първи път в историята си. Полша се класира за своя пети пореден евротурнир на УЕФА и не успя да се класира за 12-те издания на турнира преди тази серия.

Всеки ден от груповата фаза се очертава да е много натоварен и изпълнен с емоции, като може да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол - кога и къде да гледаме всеки мач на Евро 2024 - до ФИНАЛА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички