Португалия гледа към Кристиано Роналдо на Европейското първенство по футбол, НО: Изненада в тима има ГАРАНТИРАН суперрекорд


Португалия гледа към Кристиано Роналдо на Европейското първенство по футбол, НО: Изненада в тима има ГАРАНТИРАН суперрекорд
Снимка: Getty Images

4111 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо отново ще поведе своята Португалия след дни, когато започва Европейското първенство по футбол 2024. Това ще бъде рекордно шесто участие на континенталната надпревара за 39-годишния нападаел.

Погледите ще са вперени в него, но "мореплавателите" имат изобилие от класа и талант и със сигурност заплахата може да дойде от много места. Освен това има и достатъчно опит в състава.

Там попадна и 41-годишният Кеплер Лаверан Лима Ферейра - познат само като Пепе. За мнозина бе изненадващо, че дългогодишният съотборник на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид също бе повикан от Роберто Мартинес.

Още: На европейско първенство по футбол: България щеше да пренапише историята - би бъдещия шампион, но отпадна

Пепе ще влезе в историята чрез Европейското първенство по футбол 2024

Пепе обаче със сигурност ще подобри рекорд, тъй като изглежда нищожна вероятността да не получи игрови минути дори като резерва. Още повече, че е на прага на суперпостижение. А именно - да се превърне в най-възрастния футболист, играл на европейско.

Още: Вече се "знае" за Европейското първенство по футбол: Шокиращ голмайстор + докъде ще стигне Германия?

Пепе и Кристиано Роналдо за Португалия на Евро 2024

Към момента този рекорд се държи от Габор Кирай, който на 40 години и 86 дни играе за Унгария срещу Белгия при тежката загуба с 0:4 на Евро 2016. Трябва да отбележим обаче, че той е вратар.

Най-възрастният полеви футболист, който е записал минути на европейско, пък е Лотар Матеус. Германецът играе на 39 години и 91 дни срещу Португалия на Евро 2000, когато обаче Бундестима губи с класическото 0:3 след хеттрик на Серджо Консейсао. 

Пълна ТВ програма на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде гледаме всеки мач от Евро 2024

Самият Кристиано Роналдо пък ще се бори за 40-годишне рекорд на европейски първенства, който НИКОЙ дори не доближи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички