Потвърдено: Роналдо ще играе в "странния" мач на Португалия, но ще бъде ли титуляр на Европейското първенство по футбол 2024?


Потвърдено: Роналдо ще играе в "странния" мач на Португалия, но ще бъде ли титуляр на Европейското първенство по футбол 2024?
Снимка: Getty Images

6495 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на Португалия - Роберто Мартинес, говори пред медиите. Цитиран от местното издание A Bola, той разкри, че Кристиано Роналдо ще играе в предстоящата последна контрола на "мореплавателите" преди Европейското първенство по футбол 2024.

Мнозина определиха решението на Мартинес Португалия да изиграе три приятелски мача преди Евро 2024 - докато другите страни изиграха по два. Това обаче е възможно поради факта, че страната е в последната група и ще започне на 18 юни. Самият Мартинес пък призна, че Кристиано ще играе срещу Ирландия утре (11.06), като го потвърди и за Пепе, който също не взе участие в предните проверки.

"Пепе има много опит, Кристиано също. И двамата имаха много добри периоди в националния, следващата стъпка ще е срещу Ирландия, нямам съмнение, че са много важни играчи, когато са на терена, а и извън него - заради влиянието, което имат. Надявам се да се представят добре в последната контрола и да продължат напред развитието си" - започна той.

Още: 40-годишен рекорд, който НИКОЙ не доближи: Европейското първенство по футбол 2024 е последният шанс за Кристиано Роналдо да го подобри

Пепе и Кристиано Роналдо за Португалия на Евро 2024

Мартинес обаче не гарантира, че Кристиано Роналдо ще бъде титуляр на Европейското първенство. Той заяви, че футболистът на Ал Насър е показал през сезона, че може да играе през четири дни, но и че на национално ниво е различно.

Кристиано Роналдо няма гарантирано титулярно място на Евро 2024

"Кристиано има брутален опит - никой друг не е играл на 5 европейски (бел. ред. сега ще играе на шесто). Той е играч, който знае много добре как да използва пространствата. Неговият фокус, реакцията му, когато губи топката, както и защитното му позициониране бяха перфектни в последния мач, в който играхме, така че нямам съмнения или притеснения.

Още: Вече се "знае" за Европейското първенство по футбол: Шокиращ голмайстор + докъде ще стигне Германия?

Това, което трябва да сторим по време на турнира, е да преценяваме решенията всеки ден. Кристиано имаше 51 мача, нямаше проблем да играе във всички тях, но показателите на клубно ниво не са същите като тези на национално. Показа, че може да играе на всеки четири дни, но ще преценяваме в движение по време на турнира" - каза още Мартинес. И докато Португалия гледа към Роналдо на Европейското първенство по футбол, то друг играч на страната има гарантиран суперрекорд.

Пълна ТВ програма на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде гледаме всеки мач от Евро 2024

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички