Познат герой, съдбовен момент и БЕЛИНГАМ(АНИЯ) - "Светата троица" превзе ден №3 на Европейското първенство


Познат герой, съдбовен момент и БЕЛИНГАМ(АНИЯ) - "Светата троица" превзе ден №3 на Европейското първенство
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1441 0

Ден №3 на Европейското първенство по футбол е в историята! Двубоите между Полша - Нидерладния, Дания - Словакия и Сърбия - Англия донесоха много емоции на феновете на най-великата игра, като денят определено ще остане в историята със своите страхотни моменти.

Ваут Вегхорст за пореден път доказа, че е човекът за големите мачове на Нидерландия с попадението си от скамейката. Кристиан Ериксен пък вкара гол за Дания 1100 дни след злощастния инцидент на Евро 2020. А Джуд Белингам бе "спасителя" на Англия срещу коварната Сърбия, пренаписвайки историята.

Пълна ТВ програма на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде гледаме всеки мач от Евро 2024

Какво се случи на ден №3 от Европейското първеснтво по футбол

Подробности за всеки мач:

Полша - Нидерландия 1:2

Програмата в неделя стартира с успех на Нидерландия (2:1) над Полша в първата среща и за двете селекции на Евро 2024.

Очакванията бяха успехът да дойде много по-лесно, най-вече заради серията от контузии в полския лагер. "Орлите" дори поведоха чрез Букса в 16-ата минута, когато беше по-съобразителен от Върджил ван Дайк при корнер!

Нидерландия с важна победа

Още до полувремето обаче Коди Гакпо (29') изравни и овенча натиска на "лалетата" с успех. В крайна сметка Ваут Вегхорст се появи на терена в 81’ и след 120 секунди вече бе забил топката в мрежата на Шчесни.

В същия период и Якуб Пьотровски бе включен, като в заключителните минути имаше силни рейдове и беше близо до изравнителния гол. Засега обаче само Квадво Дуа остава с гол на Евро 2024, спрямо играчите на Лудогорец в турнира. 

Сега пред "лалетата" предстои мач с Франция на 21-и юни, а за Полша - символично домакинство на Австрия.

Словения - Дания 1:1

Първи по-изненадващ резултат на Евро 2024 и първо равенство - това осигури втория мач за деня. След невиждан гол от 24 години на европейски първенства - Дания "повтори България "(ВИДЕО). "Червения динамит" пропусна доста шансове и накрая приключи при 1:1 срещу Словения.

Така Дания усложни ситуацията си, след като не спечели срещу аутсайдера в никак нелека група. Позитивното за отбора бе, че Кристиан Ериксен се разписа - точно 1100 дни след онзи трагичен инцидент на първия мач за страната от Евро 2020.

Двата отбора си дадоха здрав дуел и имаше достатъчно голови положения, като Словения изненада мнозина и също имаше своите шансове за гол.

Андреас Кристенсен пък демонстрира 100% успеваемост при подаванията (89 от 89). Това е рекорд за най-много пасове при 100% успеваемост от 1980 година насам на европейски първенства.

Кристиан Ериксен бе директно замесен в 12 удара на Дания (5 изстрела и 7 създадени шанса) - най-много от халф на европейско първенство след Месут Йозил срещу Гърция през 2012 година (отново 12).

Сърбия - Англия 0:1

Един от абсолютните фаворити за спечелването на турнира - "трите лъва", започнаха турнира с минимална, но важна победа с 1:0 над Сърбия в мач от група "C" на надпреварата.

Големият герой за селекцията на Гарет Саутгейт бе Джуд Белингам, който с победния си гол в 13-ата минута записа името си в историята на английския национален отбор, но и съумя да счупи рекорд, държан от Кристиано Роналдо за най-младия играч играл на три поредни големи световни форума.

Получи се доста интересен двубой, като и двата тима си разделиха по едно полувреме. Англия бе много по-ефективна в първите 45 минути, докато Сърбия "обърна палачинката" през втората част, но не успя да порази вратата на Джордан Пикфорд.

Друг интересен факт за "трите лъва" е, че те успяват да запишат победа във всеки един откриващ мач, под ръководството на Гарет Саутгейт на голям форум - Мондиал 2018, Евро 2020, Мондиал 2022 и Евро 2022.

Разберете какво очаква футболните фенове в ден №4 на Европейското първенство по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички